Δήμος Γόρτυνας: Λύνουν τις διαφορές τους για το δημαρχιακό αξίωμα

Neakriti.gr  12 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Γόρτυνας: Λύνουν τις διαφορές τους για το δημαρχιακό αξίωμα

Σε ένα μήνα η απόφαση για το δήμο Γόρτυνας

Εκδικάστηκε σήμερα στο ΣτΕ, η πολυαναμένομη υπόθεση του δήμου Γόρτυνας αναφορικά με την προσφυγή Κοκολάκη, ο οποίος μία μέρα πριν ορκιστεί δήμαρχος Γόρτυνας εξέπεσε του αξιώματός του, αφού κρίθηκε από το Δικαστήριο ότι δεν είχε τη δυνατότητα να είναι καν υποψήφιος!

Την προσφυγή εναντίον του Μιχάλη Κοκολάκη είχε κάνει ο συνυποψήφιός του και τέως δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, με φόντο μια παλιά σύμβαση του Δήμου με εταιρεία της οικογένειας Κοκολάκη.

Σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας ανακοίνωσε ότι η απόφαση θα εκδοθεί σε ένα μήνα από σήμερα.

Οι δύο πλευρές κατέθεσαν μέσω των συνηγόρων τους, τα σχετικά υπομνήματα με φόντο την ένσταση που είχε καταθέσει το καλοκαίρι, ο πρώην δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης με την πλευρά Κοκολάκη, ωστόσο να φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για την έκβαση θετική γνωμοδότησης του Συμβούλιου της Επικρατείας.

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

 

Για την ιστορία, ο πατέρας του Μιχάλη Κοκολάκη, Μανόλης, ήταν δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και τότε είχε συναφθεί μια σύμβαση με την εταιρεία του για την προμήθεια τσιμέντου.

Η σύμβαση αυτή αργότερα κρίθηκε στα δικαστήρια, όπως και όλη η υπόθεση. Ωστόσο, υπάρχει ένα υπόλοιπο περίπου 53.000 ευρώ ως οφειλή του Δήμου προς την εταιρεία, και για το οποίο οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμη στα δικαστήρια. Πώς επηρεάζεται τώρα η εκλογή του Μιχάλη Κοκολάκη;

Το Πρωτοδικείο έκρινε μετά την εκλογή Κοκολάκη, με αφορμή την προσφυγή Σχοιναράκη, ότι η σύμβαση είναι ενεργή και συνεπώς δεν είχε δικαίωμα καν ο Μιχάλης Κοκολάκης, ως μέτοχος της εταιρείας, να είναι υποψήφιος δήμαρχος! Δηλαδή υπήρχε εκλογικό κώλυμα. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, ο Μιχάλης Κοκολάκης δεν ορκίστηκε ποτέ νέος δήμαρχος και η παράταξή του εξέλεξε από το εσωτερικό της έναν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, τον εξάδελφο του Μιχάλη, Λευτέρη Κοκολάκη, ο οποίος εκτελεί ως δήμαρχος τα καθήκοντά του στην περιοχή!

Με βάση τα παραπάνω, το Συμβούλιο της Επικρατείας  κλήθηκε να κρίνει, κατόπιν προσφυγής του Μιχάλη Κοκολάκη, του θιγόμενου δηλαδή, αν τελικά είχε δικαίωμα ή όχι να είναι υποψήφιος και κατ’ επέκταση αν η σύμβαση δηλαδή είναι ενεργή ή όχι, ζήτημα για το οποίο υπάρχει δικάσιμος στο Εφετείο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Φεβρουάριο του 2020.

 

Neakriti.gr  12 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ