Εισήγηση λοιμωξιολόγων για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

  22 January, 2021 ΑΡΘΡΑ
Εισήγηση λοιμωξιολόγων για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

Τι θα ισχύσει στις κόκκινες περιοχές

Ολοκληρώθηκε η εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων σχετικά με το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση έγινε σε θετικό κλίμα κι έτσι η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την επιστροφή των υπόλοιπων μαθητών στα θρανία την μεθεπόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου.

Πάντως ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο  στις κόκκινες περιοχές να λειτουργήσουν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια και οι μαθητές του Λυκείου να συνεχίσουν το μάθημα με τηλεκπαίδευση.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε τους «32» της επιτροπής το σχέδιο της κυβέρνησης για την δια ζώσης λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων.

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει με αυστηρά μέτρα ενώ αναμένεται στην πλατφόρμα για δωρεάν τεστ να προστεθούν εκτός από τους εκπαιδευτικούς  και οι μεγαλύτεροι μαθητές ώστε να μπορούν όποτε το επιθυμούν και με την συγκατάθεση των γονέων τους να υποβάλλονται σε τεστ.

Επίσημες ανακοινώσεις για την το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αναμένεται να κάνει στην απογευματινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των ειδικών δεν συζητήθηκε το άνοιγμα των χιονοδρομικών, η μετακίνηση από νομό σε νομό και η επαναλειτουργία των ΟΠΑΠ, ενώ όλα δείχνουν πως τα θέματα αυτά θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης οι ειδικοί άφησαν ένα ανοιχτό παράθυρο προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν σήμερα για το ψάρεμα και το κυνήγι, καθώς βλέπουν με θετική ματιά την επανέναρξη των δύο δραστηριοτήτων.

 

  22 January, 2021 ΑΡΘΡΑ