Εξοχικό αρνί στη λαδόκολλα

argiro.gr  21 June, 2025 ΑΡΘΡΑ
Εξοχικό αρνί στη λαδόκολλα

Υλικά

1

μπούτι αρνίσιο (περίπου 1½ κιλό) ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μερίδες

1/2 φλ.

ελαιόλαδο

1

λεμόνι (χυμός)

2 σκελ.

σκόρδο κομμένες σε φέτες

1 κ.σ.

ρίγανη

2-3 κλων.

φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι

2

χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μεγάλα καρέ

1

ξερό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ

6

πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

6

κομμάτια κεφαλοτύρι (κομμένα σε μέγεθος σπιρτόκουτου)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

6

λαδόκολλες

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Εκτέλεση

ΜΑΡΙΝΑΔΑ

Βάζουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες ή σε μεγάλες μπουκιές σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε το αρνί με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι, και τα σκόρδα κομμένα σε φέτες. Ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες. Αν έχετε χρόνο, αφήστε κι από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.

ΕΞΟΧΙΚΟ ΑΡΝΙ

Μετά το μαρινάρισμα αφήστε το κρέας για το εξοχικό αρνί πάνω στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο φούρνο.
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας.
Ισομοιράζουμε τις πατάτες με τα λαχανικά στις λαδόκολλες.
Ακουμπάμε πάνω στις πατάτες από μια μερίδα αρνί ή κομμάτια αρνί.
Τέλος ακουμπάμε το κεφαλοτύρι πάνω στο αρνί.
Περιχύνουμε με όση μαρινάδα περίσσεψε.
Τυλίγουμε την πρώτη λαδόκολλα σε πακέτο και με την ένωση προς τα κάτω, τοποθετούμε το πακέτο σε λαμαρίνα.

ΨΗΣΙΜΟ

Αφού τυλίξουμε όλες τις μερίδες αρνί με τον ίδιο τρόπο στη λαδόκολλα και τις τοποθετήσουμε στη λαμαρίνα, βάζουμε το εξοχικό αρνί στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄ στους 250 °C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.
Μετά το πρώτο μισάωρο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα. Αν βάλετε αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C.

Tips

Υπολογίστε ότι χρειάζεται τουλάχιστον, 4-5 ώρες μαρινάρισμα.

 

argiro.gr  21 June, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα