Εκδρομή σε ένα μαγευτικό δάσος

  23 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εκδρομή σε ένα μαγευτικό δάσος

 Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει πεζοπορία στο δάσος του Ρούβα. Θα περπατήσουμε το μονοπάτι που ξεκινάει από τη λίμνη του Ζαρού, και σε περίπου 20’ θα φτάσουμε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται ακριβώς στην έξοδο του φαραγγιού. Από το μοναστήρι ξεκινάει το μονοπάτι που αρχικά ανηφορίζει μέσα από παλιό καμένο δάσος, αλλά σύντομα εισέρχεται μέσα στο κυρίως φαράγγι, όπου η βλάστηση αρχίζει να πυκνώνει και οι ορθοπλαγιές να πλησιάζουν μεταξύ τους. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε παράλληλα με την κοίτη του ποταμού, ο οποίος την άνοιξη έχει πολύ νερό και δημιουργεί συνεχώς καταρράκτες και λιμνούλες. Θα περάσουμε το γραφικό ξύλινο γεφυράκι και θα συνεχίσουμε μέσα στο καταπράσινο φαράγγι έως ότου φτάσουμε στην καρδιά του δάσους, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, μετά από περίπου 2 ώρες πεζοπορίας. Εκεί υπάρχει το ομώνυμο εκκλησάκι, ενώ στο λιβάδι τριγύρω έχει δημιουργηθεί χώρος για πικ νικ, καταφύγιο άγριας ζωής, τουαλέτες, χώροι με παγκάκια. Επίσης μπορούμε να δροσιστούμε από το νερό της πηγής και να ξεκουραστούμε. Θα επιστρέψουμε πίσω στο Ζαρό από την ίδια διαδρομή και θα γευματίσουμε σε ταβέρνα στην περιοχή της λίμνης.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου το πρωί στις 7:30. Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ στην περιοχή θα γίνει με λεωφορείο 19 ή 50 θέσεων ανάλογα με το ενδιαφέρον των μελών του συλλόγου. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ και απαιτείται άμεση πληρωμή με τη δήλωση συμμετοχής. Επιστροφή στον Άγιο Νικόλαο κατά προσέγγιση στις 18:00 το απόγευμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να μισθωθεί εγκαίρως το κατάλληλο λεωφορείο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 5 ώρες περίπου με τις απαραίτητες στάσεις.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 10.5 χιλιόμετρα περίπου.

ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 415-952m

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1+ (Η διαδρομή έχει κάποια κουραστικά σημεία)

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Π. Ευδαίμων (τηλ.6979687576). Δεκτές συμμετοχές μέχρι την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικές μπότες, μπαστούνια, αντιανεμικό / αδιάβροχο, σακίδιο με νερό σνακ.

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή, φωτογραφίες, βίντεο στο blog του συλλόγου: https://orsian.blogspot.com/p/1-2019.html

επισυνάπτουμε φωτογραφίαΠεριοχή συνημμένων

 

  23 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ