Εκπαιδεύτηκαν στην παροχή πρώτων βοηθειών

  22 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εκπαιδεύτηκαν στην παροχή πρώτων βοηθειών

24 νέοι συντοπίτες μας εκπαιδεύτηκαν στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΑ) και στην χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED).

Μετά από αίτημα του Συλλόγου γονέων και φίλων ΑΜΕΑ Νότιας Κρήτης "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" , 24 μέλη, εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι εισηγητές του υπερδραστήριου συλλόγου, εκπαιδεύτηκαν χτές 21 Ιουλίου στις παραπάνω δεξιότητες.
Οι εκπαιδευτές του Τμήματος Μοιρών δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους για την αξιέπαινη πρωτοβουλία ακόμα ενός συλλόγου της Μεσσαράς, αλλά και το πραγματικό ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων για μάθηση δεξιοτήτων που αν ποτέ χρειαστούν μπορούν να αποβούν σωτήριες για να σώσουν μια ζωή.
Ευχόμαστε το παράδειγμα του συλλόγου "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" να ακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργοδότες, σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

Το 2019, οι Εθελοντές εκπαιδευτές του Τμήματος Μοιρών του ΕΕΣ έχουν επιδοθεί σε ένα ανεπανάληπτο "ράλλυ" επιδείξεων, σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων στην περιοχή μας. Εκτός από την εκπαίδευση της νέας σειράς δοκίμων Εθελοντών Σαμαρειτών, έχουν ήδη κάνει παρουσιάσεις σε 18 σχολεία της Μεσσαράς, σε 4 συλλόγους, σε 2 τοπικές επιχειρήσεις ενώ η επανεκπαίδευση των Εθελοντών Σαμαρειτών έχει προγραμματιστεί και έχει ξεκινήσει να γίνεται, σε διαφορετικά αντικείμενα κάθε φορά, ανά 15ήμερο με στόχο την επανάληψη και επικαιροποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των Εθελοντών, ώστε να είναι επιχειρησιακά έτοιμοι σε οποιοδήποτε γεγονός κληθούν να βοηθήσουν.

 Όσο περισσότεροι άρτια εκπαιδευμένοι πολίτες στις Α βοήθειες υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο πιο ασφαλής αυτή θεωρείται.

 

  22 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα