Εκτεταμένες καταστροφές καλλιεργειών

  07 October, 2019 ΑΡΘΡΑ
Εκτεταμένες καταστροφές καλλιεργειών

Αρκετά μεγάλες ζημιές έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου μεγάλες ζημιές προκάλεσε το χθεσινό χαλάζι στα βαμβάκια των Σερρών και ιδίως στην περιοχή Καπετάν Μητρούσι, όπου έχουν επίσης πληγεί και οι καλλιέργειες ρυζιού.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Βισαλτίας κ. Στέργιος Λίτος ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές μαζί με τον αντιδήμαρχο Σερρών και υπεύθυνο για τα αγροτικά, κ. Γιάννη Τουρτούρα «στα βαμβάκια υπάρχουν μεγάλες ζημιές από τα βαμβάκια, ενώ όπως το πάει ο καιρός με τη βροχή που συνεχίζεται και σήμερα το βαμβάκι κινδυνεύει να γίνει ‘καραμέλα’».

Εξίσου μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν το ξημέρωμα της Παρασκευής σύμφωνα με όσα μας είπαν Θεσσαλοί αγρότες και σε καλλιέργειες των δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, αλλά και φθορές σε ποιμνιοστάσια και αποθήκες της Λάρισας από τον αέρα το βράδυ της Πέμπτης. Στην περίπτωση των Τρικάλων σύμφωνα και με ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, κ. Αντώνη Μιχαλάκη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «υπάρχει ολική καταστροφή σε βαμβάκια, καλαμπόκια, μηδική και κηπευτικά, ενώ στα ορεινά του νομού έχουν καταγραφεί καταπτώσεις βράχων».

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και συνεχώς αναφέρονται νέες περιοχές στον κατάλογο των πληγέντων

Ζημιές, τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου προκάλεσε το μεσημέρι της Παρασκευής έντονη χαλαζόπτωση και στο νομό Φωκίδας, όπου κυριαρχεί η καλλιέργεια της ελιάς.

 

Οι αγρότες περιμένουν τώρα να κινηθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, δηλώσεων και φυσικά αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

 

  07 October, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα