Ένα βίντεο για το “μαρτυρικό” Τυμπάκι στα χρόνια των ναζί - Ο εφιάλτης «ξυπνά» μέσα από μαρτυρίες

https://www.neakriti.gr/  08 May, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Ένα βίντεο για το “μαρτυρικό” Τυμπάκι στα χρόνια των ναζί - Ο εφιάλτης «ξυπνά» μέσα από μαρτυρίες

Ιστορική αναδρομή ουσίας από την πολιτεία Τυμπακίου

Τα μαρτυρικά γεγονότα άφησαν για πάντα τη σφραγίδα τους σε μια περιοχή που καταστράφηκε ολοσχερώς από τους ναζί.

Το Τυμπάκι, ένας μαρτυρικός τόπος που ισοπεδώθηκε από τους Γερμανούς μέχρι και σήμερα κρατά καλά φυλαγμένες αυτές τις αναμνήσεις , με τις περιγραφές όσων τις έζησαν , να σοκάρουν και ταυτόχρονα να συγκινούν.

Το βίντεο με αυτές τις μαρτυρίες που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της Πολιτείας Τυμπακίου, μέσα από τις περιγραφές δίνει το στίγμα της ταλαιπωρίας που έζησαν οι άνθρωποι αυτού του τόπου που ξεσπιτώθηκαν και μετά αναγκάστηκαν εκ νέου να στήσουν τις ζωές τους, εξοντωμένοι από έναν πόλεμο που άφησε πληγές, αλλά και νάρκες που σκόρπισαν το θάνατο ακόμη και μετά το τέλος του.

Η εκδήλωση είχε στόχο να αποτελέσει ένα ακόμη λιθαράκι γνώσης στον αντίποδα της λήθης αλλά και ένα γενναίο βήμα για την αφύπνιση της πολιτείας με στόχο ο τόπος αυτός να αναπτυχθεί περαιτέρω, δίνοντας τη δυνατότητα οι κάτοικοι να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Εκείνο που επισημάνθηκε είναι ότι το Τυμπάκι έχει μείνει πίσω σε ένα ουσιαστικό σχεδιασμό ανάπτυξης που θα διαμορφώσει μια διαφορετική καθημερινότητα στους πολίτες, δίνοντας το περιθώριο για τουριστική ανάπτυξη και μέσω της φροντίδας των σπουδαίων μνημείων που βρίσκονται στην περιοχή.

 

https://www.neakriti.gr/  08 May, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα