Ένα μηχάνημα που αλλάζει τα δεδομένα στο ΠΑΓΝΗ!

  04 April, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Ένα μηχάνημα που αλλάζει τα δεδομένα στο ΠΑΓΝΗ!

Το Ηπατολογικό ιατρειο του ΠΑΓΝΗ μαζί με το Ηπατολογικό του Βενιζελείου είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν όλες τις παραπομπές από γιατρούς και περιφερειακά νοσοκομεία

Μπορεί ένα μηχάνημα να αλλάξει τη λειτουργία ενός ιατρείου και τη ζωή των ασθενών; Κι όμως μπορεί! Το μηχάνημα της ελαστογραφίας του ήπατος που απέκτησε το ηπαταλογικό ιατρείο του ΠΑΓΝΗ μπορεί να δώσει λύσεις, να βοηθήσει το γιατρό στην εκτίμηση- διάγνωση, να εξοικονομήσει μέρες νοσηλείας, αλλάζει τα δεδομένα. 

Και χρειάστηκαν 6 χρόνια προσπαθειών για να πάρουν το μηχάνημα, όπως αναφέρει ένας από πιο καλούς γιατρούς που έχουμε στην Κρήτη ο Δημήτρης Σαμωνάκης.

"Χρειάστηκαν προσπάθειες 6 (!) ετών, πολλές συνεργασίες, πολλή επιμονή. Το αποτέλεσμα μια δικαίωση για τις προσπάθειες, ταυτόχρονα ευκαιρία για ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα της Ηπατολογίας για τους κατοίκους της Κρήτης. Σε δύσκολους καιρούς για τα δημόσια νοσοκομεία, αγοράσαμε το μηχάνημα της ελαστογραφίας του ήπατος (Fibroscan). Προσπαθούμε να συμπορευθούμε με τον πολιτισμένο κόσμο και να κρατήσουμε τις ιατρικές υπηρεσίες σε κορυφαίο επίπεδο" αναφέρει ο γιατρός. Και συνεχίζει:
"Με αυτό υποκαθιστούμε την αναγκαιότητα της βιοψίας ήπατος στα 2/3 των περιπτώσεων, όπου απαιτείται η εκτίμηση - διάγνωση του βαθμού της ίνωσης ή της κίρρωσης. Βοηθά στην πρόγνωση, καθορίζει θεραπευτικές επιλογές. Εξοικονομεί ημέρες νοσηλείας, κόστος, δυνητικές επιπλοκές, εφαρμόζεται σε ομάδες που δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε διαφορετικά... Το Ηπατολογικό ιατρειο του ΠΑΓΝΗ μαζί με το Ηπατολογικό του Βενιζελείου είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν όλες τις παραπομπές από τους συναδέλφους και τα περιφερειακά νοσοκομεία. Πρέπει να σημειώσω ότι η απόκτηση του μηχανήματος δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη βοήθεια μερικών ευσυνείδητων ανθρώπων που τιμούν το χώρο. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την κα Βιβή Γιανναδάκη, που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και σθεναρή συμπαράσταση της, θα ήμασταν ακόμη στις αιτήσεις. Ακόμη, τη νοσηλευτική υπηρεσία, μέλη της τεχνικής υπηρεσίας και των διοικητικών υπηρεσιών του ΠΑΓΝΗ, το διοικητή και υποδιοικητή του νοσοκομείου, και φυσικά τον προηγούμενο διευθυντή καθηγητή κο Κουρούμαλη και τον νυν, καθηγητή κο Μουζά."επισημαίνει ο κ.Σαμωνάκης.

 

cretalive.gr

 

  04 April, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα