Ενδεκαμελής επιτροπή για το Χωροταξικό...

mesaralive.gr  03 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ενδεκαμελής επιτροπή για το Χωροταξικό...

φωτο:mesaralive.gr

Ομόφωνα δεκτή έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης 2 Ιουνίου, την πρόταση που ήδη έχει καταθέσει η επιτροπή φορέων του Τυμπακίου στην επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας για το χωροταξικό.

Μάλιστα οι φορείς πήραν τα εύσημα από το δημοτικό συμβούλιο για την πρωτοβουλία τους αυτή καθώς και για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν πάνω στο χωροταξικό.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Μπάμπης Πατρικαλάκης και ο κ. Μανώλης Ανδρεάκης καθώς και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Δημήτρης Χαλκιαδάκης, αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που έγινε από τους φορείς της ευρύτερης περιοχής του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Τυμπακίου για να προκύψουν οι προτάσεις που αφορούν το χωροταξικό και οι οποίες κατατέθηκαν στην επιτροπή διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως αποφάσισε το ΔΣ, η ενδεκαμελής επιτροπή του Δήμου που θα ασχοληθεί με το χωροταξικό και θα καταθέσει πρόταση αυστηρά μέχρι τις 16 Ιουνίου, θα αποτελείται από το Δήμαρχο κ. Αρμουτάκη και τέσσερις εκπροσώπους των φορέων του Τυμπακίου που έχουν ήδη ασχοληθεί με το «καυτό» θέμα του χωροταξικού. 

Επίσης θα συμμετέχουν οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Μαρία Πετρακογιώργη και Χάρης Κοκαράκης αντίστοιχα, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Ζαρού κ. Ζαχαρίας Χαλκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τυμπακίου κ. Νίκος Παπουτσάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Γιάννης Ξηρουδάκης και ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Μονομετοχικής Πιτσιδίων Ματάλων κ. Μιχάλης Σπινθάκης.

Η επιτροπή αυτή θα ενσωματώσει στο ήδη υπάρχον κείμενο των φορέων του Τυμπακίου τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν από το Δήμαρχο κ. Γιώργο Αρμουτάκη καθώς και τις προτάσεις των τοπικών αντιδημάρχων για τις ΔΕ Μοιρών και Ζαρού και στη συνέχεια το κείμενο θα κατατεθεί στην Περιφέρεια.

Κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητών, ήταν ότι το Χωροταξικό και τα όσα προβλέπονται για τον κόλπο της Μεσαράς, το Τυμπάκι και το Δήμο είναι μια μελέτη κατά παραγγελία όπως ακούστηκε πολλές φορές.

Ενώ έγινε λόγος για την προσπάθεια που γίνεται ώστε να φορτώσουν την περιοχή -  λόγω και των υδρογονανθράκων- με ότι πιο καταστροφικό υπάρχει ..

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφευχθεί ώστε η περιοχή να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης όπως την οραματίζονται οι κάτοικοί της  και όχι όπως την βλέπουν κάποιοι που σχεδιάζουν «για εμάς χωρίς εμάς»…

 

mesaralive.gr  03 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα