Ένωση Γονέων Δήμου Φαιστού: Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία

  13 April, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ένωση Γονέων Δήμου Φαιστού: Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία

Κάλεσμα στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί γονείς, μαθητές, 

Η συνεχής εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων, το «ράβε – ξήλωνε», που γίνεται έναν ολόκληρο χρόνο, οφείλεται στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά. 

Μετά από 5 μήνες με τα σχολεία ουσιαστικά κλειστά, η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά επέλεξε να πετάξει στο «καλάθι» τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών που διεκδικούν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων.   

Ανοίγει τα λύκεια, με το νέο μέτρο των self-test, εξακολουθώντας δηλαδή να φορτώνει το βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας στην «ατομική ευθύνη» των γονιών. Δηλαδή, μετά από την μετατροπή μας σε βοηθούς εκπαιδευτικού μέσω της τηλεκπαίδευσης, τώρα καλούμαστε να γίνουμε και υγειονομικό προσωπικό για τα παιδιά μας! 

Καμία κουβέντα για επαναλαμβανόμενα τεστ από υγειονομικούς στα σχολεία, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς -αυτά στοιχίζουν- καμία κουβέντα για δωρεάν μοριακά τεστ σε περίπτωση που το self - test βγει θετικό, καμία κουβέντα για την ιχνηλάτηση των επαφών σε περίπτωση κρούσματος, καμία κουβέντα για μέτρα για την αποφυγή διασποράς του ιού (μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, αύξηση των αιθουσών και των εκπαιδευτικών, του αριθμού των καθαριστριών κ.λπ.), γιατί  και αυτά στοιχίζουν και η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη -όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις- να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, ενώ αφειδώς δίνει ενισχύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από το λεγόμενο «Εθνικό σχέδιο Ανάκαμψης», ούτε μισό € δεν πάει για την κάλυψη των αναγκών για την υγεία και τη μόρφωση. 

Την ίδια ώρα αρνείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει επιφέρει η «τηλεκπαίδευση», είτε αυτά αφορούν αδυναμία παρακολούθησης λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε αφορούν τις επιπτώσεις που έχει στην ψυχική υγεία των παιδιών μας ο πολύμηνος εγκλεισμός. Ακόμα και το voucher των 200 ευρώ που υποσχέθηκε το υπουργείο δίνεται κατόπιν εορτής, προς τη λήξη της χρονιάς και αφορά λίγους, οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ (!). 

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιμένει στην Τράπεζα Θεμάτων, προωθώντας την ανισοτιμία και την «αριστεία», διαμορφώνοντας ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ενισχυτική διδασκαλία όσων παιδιών έχουν μείνει πίσω στα μαθήματα.  

Την ίδια στιγμή, η καταστολή συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική! Τελευταίο παράδειγμα ο 13χρονος μαθητής που ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Λάρισα, μετά από αστυνομικό έλεγχο. 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς.  

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού καλεί τους Συλλόγους Γονέων της Φαιστού να κινητοποιηθούν διεκδικώντας όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας: 

Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. 
Πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας. 
Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 
Κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων για τη φετινή χρονιά. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. 
Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 
Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία. 

 

  13 April, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ