«Επιχείρηση»  μπλόκα στον Κόκκινο Πύργο Τυμπακίου

mesaralive.gr  01 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Επιχείρηση»  μπλόκα στον Κόκκινο Πύργο Τυμπακίου

Φώτο: mesaralive

Την απομάκρυνση των τσιμεντένιων μπλόκων που βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στον βορειοανατολικό βραχίονα του Αλιευτικού Καταφυγίου Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου, ζητά με έγγραφό του ο Λιμενικός Σταθμός της περιοχής.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκκινου Πύργου, του Προέδρου κ. Κωστή Γρηγοράκη και του Αντιπροέδρου και Εισαγγελέα κ. Νίκου Μαρκάκη σε συνεργασία με τον Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το mesaralive.gr είχε επισημάνει εδώ και πολλούς μήνες τόσο την επικινδυνότητα των μπλόκων στο συγκεκριμένο σημείο, όσο και την άσχημη εικόνα που αποκόμιζε ο επισκέπτης βλέποντάς τα, αλλά και την απόφαση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκκινου Πύργου να γίνουν ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν τα μπλόκα από τον βορειοανατολικό βραχίονα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Συγκεκριμένα τον Ιούνιο, σε ανάρτηση του mesaralive.gr είχε τονιστεί μεταξύ άλλων ότι «Τα μπλόκα αυτά εκτός από ακαλαίσθητα είναι και επικίνδυνα καθώς έχουν πάρει κλίση με κίνδυνο να “φύγουν” από τη θέση τους… Οι κάτοικοι και οι εστιάτορες του Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου, εξέφρασαν την αγανάκτηση τους επισημαίνοντας ότι, τα μπλόκα συν τοις άλλοις αποτελούν εστία μόλυνσης, επειδή έχουν μετατραπεί σε δημόσια ουρητήρια…!». Σε επικοινωνία που είχαμε τότε  με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου, κ. Κώστα Γρηγοράκη, μας είχε δηλώσει ότι  ο σύλλογος επρόκειτο να ξεκινήσει ενέργειες για την απομάκρυνσή τους.

Συλλογική προσπάθεια

Οι ενέργειες αυτές ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου με  θέμα «Απομάκρυνση μπλόκων από το Λιμενικό Καταφύγιο του Κόκκινου Πύργου» το έγγραφο του Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ – ΕΛ. ΑΚΤ Λιμενικός Σταθμός Κόκκινου Πύργου, προς τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, το οποίο κοινοποιείται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, στη Κτηματική Υπηρεσία Ηρακλείου, στο Δήμο Φαιστού, στον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Κόκκινου Πύργου και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκκινου Πύργου, αναφέρει:

Σας γνωρίζουμε ότι εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια έχουν εναποτεθεί στο βορειοανατολικό βραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου του Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου είκοσι δύο μπλόκοι  κατασκευασμένοι από μπετόν διαστάσεων 2Χ2Χ1,70 μέτρα και βάρους επτά τόνων ο καθένας. Οι παραπάνω μπλόκοι αποτελούν αντιαισθητικό φαινόμενο, εστία ρύπανσης και το κυριότερο άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης τους λόγω του κυματισμού της θάλασσας και του ασταθούς εδάφους. Ήδη δε οι πάνω μπλόκοι έχουν αρχίσει να ολισθαίνουν, πράγμα το οποίο δεν υπήρχε παλαιότερα. Επίσης λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού αποτελούν σταθερό σημείο για τροχαία ατυχήματα. Κατόπιν τούτων και προς αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων παρακαλούμε για την άμεση απομάκρυνσή τους την ενημέρωσή σας και τις δικές σας ενέργειες».

Ο ΟΛΗ στον Κόκκινο Πύργο

Το mesaralive.gr επικοινώνησε εκ νέου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκκινου Πύργου κ. Κώστα Γρηγοράκη ο οποίος μας δήλωσε «ο Σύλλογός μας με την βοήθεια του Αντιπροέδρου και Εισαγγελέα κ. Νίκου Μαρκάκη και σε συνεργασία με τον Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου, ήρθε σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την απομάκρυνση των μπλόκων από τον βορειοανατολικό λιμενοβραχίονα. Έχουμε πει και στο παρελθόν για την επικινδυνότητα που υπάρχει στο σημείο λόγων των μπλόκων αλλά και την άσχημη εικόνα που δίνουν στο λιμάνι.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες  υπήρξε ανταπόκριση και αύριο Δευτέρα περιμένουμε εκπρόσωπο του ΟΛΗ να έρθει και να κάνει αυτοψία στο σημείο για να δούμε πως μπορούν να απομακρυνθούν άμεσα τα  μπλόκα».

 

mesaralive.gr  01 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα