«Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα και το νέο λύκειο», ημερίδα από τα Φροντιστήρια Νέα Δομή

Δελτίο Τύπου  16 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα και το νέο λύκειο», ημερίδα από τα Φροντιστήρια Νέα Δομή

Με τεράστια επιτυχία και παρουσία 300 μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα:

«Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα και το νέο λύκειο» που διοργανώθηκε από τα Φροντιστήρια ΝΕΑ ΔΟΜΗ τo Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 στο Πολύκεντρο Μοιρών.

Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας του εκπαιδευτικού Ομίλου EMPLOY και υπ. Διδάκτορας Α.Π.Θ. κ. Χρήστος Ταουσάνης ανέλυσε εμπεριστατωμένα όλες τις νέες αλλαγές που προκύπτουν με το νέο σύστημα εισαγωγής αλλά και όλες τις παραμέτρους για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το ενδιαφέρον των μαθητών και των γονέων παρέμεινε αμείωτο και οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις νέες εγκυκλίους των ειδικών κατηγοριών καθώς και των μετεγγραφών, για τους υποψήφιους με ειδικές παθήσεις καθώς και τις προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές, με σκοπό να γνωρίζουν πολύπλευρα το ζήτημα της επιλογής σπουδών.

Παράλληλα, ο κ.  Χρήστος Ταουσάνης αναφέρθηκε σε όλες τις σχολές του μηχανογραφικού δελτίου της Ελλάδας και της Κύπρου αναλυτικά, δίνοντας στους μαθητές χρήσιμες και έξυπνες πληροφορίες για τις σχολές και την απορρόφηση των αποφοίτων τους στην αγορά εργασίας, στηριζόμενος σε επιστημονικά δεδομένα και έρευνες.

Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι  ότι ο μαθητής σε συνεργασία με το γονέα είναι αναγκαίο να ανακαλύψει τις κλίσεις και δεξιότητες του, να βρει αυτό που του αρέσει και του ταιριάζει και να ξεκινήσει με αυτή τη βάση την επιλογή σπουδών.

Στη συνέχεια, είναι ανάγκη να ενημερώνεται διαρκώς για τα νέα δεδομένα και να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κομμάτι του επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπει και τον σημαντικότερο παράγοντα που είναι η διαρκής μελέτη.

Ο μαθητής πρέπει να αποδεσμευτεί από τα  στερεότυπα  που κυριαρχούν  κατά την επιλογή της επαγγέλματος και να στραφεί σε εναλλακτικές επιλογές οι οποίες θα ενισχύσουν το αυριανό  επαγγελματικό του προφίλ.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

Δελτίο Τύπου  16 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα