Επιτυχημένοι οι ποδηλατικοί αγώνες που έγιναν με άρωμα... Μεσαράς

mesaralive.gr  02 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Επιτυχημένοι οι ποδηλατικοί αγώνες που έγιναν με άρωμα... Μεσαράς

Τα «27α Καζαντζάκεια», οι φετινοί ποδηλατικοί αγώνες, ένας θεσμός που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.

Παρά την κακοκαιρία που επληξε την Κρήτη από την περασμένη Παρασκευή - και ήταν η αιτία για να μην κατέλθουν στους αγώνες κάποιες από τις ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή αρχικά - οι κορυφαίοι ποδηλατικοί αγώνες στο νησί, έφτασαν στο τέλος τους.

Συνολικα περισσοτεροι απο 70 αθλητές, αψήφησαν το κρύο, τη βροχή, το χαλάζι και το δυνατό αέρα και έκαναν ένα πολύ καλό αγώνα. Οι διοργανωτές του αγώνα, τα μέλη του «ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ», του ιστορικού ποδηλατικού Συλλόγου της Κρήτης, κατάφεραν και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους, η Περιφέρεια Κρήτης, οι Δήμοι Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδος, Φαιστού και Αρχανών - Αστερουσίων, τοπικοί Σύλλογοι, η Τροχαία Ηρακλείου, η εθελοντική ομάδα Προτέκτα Φίλιος Ζεύς του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης «Ανασεμιά» και φυσικά κορυφαίες επιχειρήσεις, όπως οι Μινωικές Γραμμές, η Deltanetravel, η Παγκρήτια Τράπεζα, η ΚΕΝ και ο Χαλκιαδάκης.

«Ο ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ στα 38 χρόνια ζωής του, εξακολουθεί, παρά τις δυσκολίες των καιρών, να προωθεί την ποδηλασία σαν άθλημα αλλά και σαν τρόπο ζωής. Κορωνίδα της αγωνιστικής μας προσπάθειας, ήταν η οργάνωση του γνωστού και σημαντικού πανελλήνιου - ενίοτε διεθνη- ποδηλατικού αγώνα “Καζαντζάκεια”, που φέτος διοργανώθηκε για 27η φορά. Συγκυρίες φέτος, μας επιτρέψανε τα 27α Καζαντζακεια να γίνουν ακόμα πιο άρτια, μέσα από την φιλοσοφία της όσο το δυνατόν καλύτερης και ασφαλέστερης αγωνιστικά, διοργάνωσης, με την παράλληλη προβολή της ενδοχώρας του νομού Ηράκλειου και όχι μόνο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΟΗ «ΚΑΣΤΡΟ» Νώντας Σαρρής.

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης σημείωσε: «Τα 27α Καζαντζάκεια που πραγματοποιήθηκαν από έναν εκ των σημαντικότερων συλλόγων ποδηλασίας τον Π.Ο.Η. «ΚΑΣΤΡΟ», είναι ένας θεσμός για το άθλημα και το χώρο του αθλητισμού γενικά στην Κρήτη.

Η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι και συμβάλλουν στην στροφή των παιδιών προς τον Αθλητισμό , δε θα μπορούσε να μη στηρίξει και αυτή την διοργάνωση.

Μια διοργάνωση αγώνων, μέσα από την οποία αποδεικνύεται έμπρακτα πως η Κρήτη διαθέτει το έμψυχο δυναμικό για να πρωταγωνιστήσει και στο συγκεκριμένο άθλημα, με στόχο φυσικά την καλλιέργεια του πνεύματος, της ομαδικότητας, του σώματος και του αθλητικού ιδεώδους».

Ενώ με τη σειρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών Αντώνης Μανιαδάκης σημείωσε ότι: «με τη χορηγική στήριξη και συμπαράσταση των Μινωικών Γραμμών, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες των αγώνων από όλη την Ελλάδα να απολαύσουν τη χαρά και τη μαγεία που προσφέρει η ποδηλασία και να γνωρίσουν τη φιλοξενία των Κρητικών, το μαγευτικό τοπίο του νησιού μέσω των διαδρομών, προβάλλοντας ταυτόχρονα το τουριστικό προϊόν του νησιού μας»

 

mesaralive.gr  02 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ