Έτοιμο το κτίριο του Μουσείου της Μεσαράς μέσα στο καλοκαίρι.

mesaralive.gr  24 April, 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Έτοιμο το κτίριο του Μουσείου της Μεσαράς μέσα στο καλοκαίρι.

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Μουσείου της Μεσαράς το οποίο ωστόσο, αν όλα πάνε καλά, θα είναι σε θέση να λειτουργήσει από το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, το κτίριο σχεδόν έχει τελειώσει, μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει περατωθεί και ο κόμβος σύνδεσης με το μουσείο ενώ στη συνέχεια πρέπει να προετοιμαστούν οι χώροι του για να μπορέσει να λειτουργήσει στην πράξη.

Το έργο της κατασκευής του καινούργιου  Αρχαιολογικού Μουσείου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012 με ζητούμενο να  αναδείξει τις αρχαιότητες της ευρύτερης περιοχής της Φαιστού και της Γόρτυνας.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο για τη Μεσαρά με προϋπολογισμό 11.304.000 ευρώ, που θα συμβάλλει στην πολιτιστική και  τουριστική προβολή της Κρήτης. Η χρηματοδότηση του, να σημειώσουμε πως έγινε  από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Το οικόπεδο όπου φιλοξενείται το  Μουσείο παραχωρήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιοχή του Αμπελούζου και καλύπτει μια έκταση 3.000 τ.μ.

Οι χώροι του μουσείου χωρίζονται σε τρεις ζώνες σε ένα επίπεδο. Η πρώτη περιλαμβάνει χώρους υποδοχής και έκδοσης εισιτηρίων, αναψυκτήριο, κατάστημα αντιγράφων κ.α. Η δεύτερη τις αίθουσες των μονίμων εκθέσεων ,που θα είναι 3 μεγάλου μεγέθους,  και η τρίτη τις υποστηρικτικές λειτουργίες του μουσείου.       

 Ε.Β

 

Πηγή: ekriti.gr

 

mesaralive.gr  24 April, 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα