Euroleague: Ντέρμπι αιωνίων στα...χαρτιά-Χτυπάει την τρίτη θέση ο Ολυμπιακός (hl)

  18 March, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Euroleague: Ντέρμπι αιωνίων στα...χαρτιά-Χτυπάει την τρίτη θέση ο Ολυμπιακός (hl)

Ένας εκπληκτικός Ολυμπιακός διέλυσε με το επιβλητικό 101 - 73 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 30η αγωνιστική της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα και ισοπέδωσαν του πράσινους που εμφανίστηκαν στο γήπεδο μόλις για τέσσερα λεπτά στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρζώκα έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας ενόψει των Playoffs και μπορεί να βλέπει πλέον στον ορίζοντα το Final Four στο Βελιγράδι.

 Από την πλευρά τους οι πράσινοι, οι οποίοι ήρθαν στο ΣΕΦ αποδεκατισμένοι, παραμένουν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και πλέον καλούνται να ανασυνταχθούν για το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς η ευρωπαϊκή τους χρονιά έχει τελειώσει προ πολλού. 

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός στην έναρξη του αγώνα και διέλυσε από την πρώτη στιγμή την άμυνα ζώνης που αποφάσισε να παίξει από το ξεκίνημα ο Δημήτρης Πρίφτης. Με πολύ καλή κυκλοφορία και με την μπάλα να ακουμπάει συνεχώς στον εκπληκτικό Μουσταφά Φάλ μέσα στο ζωγραφιστό, οι ερυθρόλευκοι πήραν διψήφια διαφορά ήδη από τα μέσα της πρώτης περιόδου, ενώ η αμυντική τους λειτουργία ήταν υποδειγματική.

Από την άλλη πλευρά οι πράσινοι ήταν απελπιστικά άστοχοι ενώ είχαν δεχθεί ήδη 20 πόντους όταν το ρολόι έγραφε 4 λεπτά για τη λήξη της πρώτη περιόδου και 30 όταν έγραφε 2. Ενδεικτικό της εικόνας του πρώτο δεκαλέπτου ήταν το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο του αμυντικό ριμπάουντ περίπου τρία λεπτά πριν ακουστεί η κόρνα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, έχοντας αποκτήσει τρομερή αυτοπεποίθηση συνέχισαν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το ιστορικό +25 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα (38 - 13).

 Η δεύτερη περίοδος άρχισε ακριβώς όπως τελείωσε η πρώτη, ενώ με ακόμα ένα τρίποντο αυτή τη φορά από τον Κώστα Σλούκα η διαφορά έφτασε μέχρι και το +32 για τον Ολυμπιακό (50 - 18)  Στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε λίγο με τον Παναθηναϊκό να «ροκανίζει» ελάχιστα τη διαφορά και το ημίχρονο να λήγει με 58 - 33.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν την μόνη τους αντίδραση στον αγώνα κατά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου και τρέχοντας σερί 2-13 κατέβασαν τη διαφορά στους 14 πόντους με τρίποτνο του Νέντοβιτς (60 - 46). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ και οι Βεζένκοφ, Παπανικολάου με συνεχόμενα σημαντικά καλάθια σταμάτησαν την πράσινη αντεπίθεση. Από εκεί και πέρα  ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 18- 3με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει τελικά με 78 - 51.

Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστική υπόθεση, ενώ στο ΣΕΦ οι ερυθρόλευκοι είχαν στήσει ήδη το δικό τους πάρτι. Οι ασταμάτητοι ερυθρόλευκοι σούταραν με ποσοστά κοντά στο 50% πίσω από τα 6,75μ., διαμόρφωσαν το 86-55 στο 33' δια χειρός Σακίελ ΜακΚίσικ (12/25 τρίποντα) και στη συνέχεια πήγαν για πρώτη φορά στο +33 με καλάθι του Βεζένκοφ (90-57). Ο Παναθηναϊκός τα είχε... θαλασσώσει ξανά και ο Πρίφτης κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Παπαγιάννης έκανε ορισμένα «θυμωμένα» καρφώματα, αλλά όλα αυτά μικρή σημασία είχαν πλεόν.

 Ο κόσμος στο ΣΕΦ ζητούσε «κατοστάρα» και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά, οι ρυθμοί είχαν πέσει και το ματς είχε γίνει πολύ πιο άναρχο πια, αφού όλα είχαν κριθεί. Οι 100π., τελικά, ήρθαν με βολές του ΜακΚίσικ και στο φινάλε τίποτα δεν άλλαξε, με τους Πειραιώτες να παίρνουν την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τους νίκη επί του Παναθηναϊκού (101-73 τελικό).

Τα Δεκάλεπτα: 38-13, 58-33, 78-51, 101-73.

 

  18 March, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα