Φαιστός και Γόρτυνα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας (φωτο)

mesaralive.gr  13 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Φαιστός και Γόρτυνα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας (φωτο)

Η πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ηρακλείου από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της η νέα Περιφερειακή Αρχή, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Μια συνεδρίαση που έγινε παρουσία εκπροσώπων των Δημοτικών Αρχών Φαιστου και Γόρτυνας.

Συγκεκριμένα εκ μέρους του Δήμου Φαιστού μετείχε ο  Αντώνιος Κωνσταντουλάκης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, ενώ από την πλευρά του Δήμου Γόρτυνας μετίεχε ο κ. Μιχάλης Κοκολάκης.

Ο κ. Κωνσταντουλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπαθεια που καταβάλλεται από τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν τα ακραία καιρικά φαινομενα, με το επίπεδο να κρίνεται ικανοποιητικό.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Κοκολάκης, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι μέσα στο επόμενο διαστημα θα είναι έτοιμο και ένα master plan για το Δήμο Γόρτυνας, σε σχέση με την Πολιτική Προστασία.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης λοιπον, στην πλατεία Ελευθερίας, τέθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα και ακούστηκαν όλες οι απόψεις, προκειμένου να «τρέξουν» όλες οι διαδικασίες, να εντοπίζονται τυχον ελλείψεις ή λάθη και να «θωρακίζεται» η Κρήτη απέναντι σε ένα ενδεχόμενο ακραίων καιρικών συνθηκών.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Συριγωνάκης που συντόνισε τη συνάντηση, τόνισε πως το επίπεδο Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ καλό. Αυτό φάνηκε και πρόσφατα μέσα από την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που έφερε μαζί του ο «Ηφαιστιωνας». Όμως επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, για αυτό - όπως ειπε - πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη από τις συνεδριάσεις που γίνονται σε τακτική βάση στη διάρκεια του χρόνου.
 
Το λόγο επίσης πήρε - μεταξύ άλλων - και ο Διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου, Αντιπύραρχος Μιχάλης Σεληνιωτάκης, ο οποιος αφού παρουσίασε μια σειρά από δεδομένα, ζήτησε την ακόμη μεγαλύτερη ενεργοποιηση των Δήμων και των λοιπών φορέων γιατί όπως τόνισε παρατηρήθηκαν στο παρελθόν φαινόμενα έλλειψης ουσιαστικής επικοινωνίας, όταν υπηρξε ανάγκη.
 
Στη συνεδρίαση μετείχαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Μαλεβιζίου, Βιάννου και Χερσονήσου.

 

mesaralive.gr  13 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα