Φεστιβάλ Τεχνών και Καλλιτεχνών (φωτο)

mesaralive.gr  27 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Φεστιβάλ Τεχνών και Καλλιτεχνών (φωτο)

Μια πανδαισία χρωμάτων, σκηνικών και μουσικής περιέλουσαν τον χώρο του Αλσυλλίου – Κούλε Μοιρών.

Ξεκινώντας νωρίς το απόγευμα να περιδιαβαίνουμε τα μονοπάτια του Αλσυλλίου προς την Σκηνή Γ, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα έργα εικαστικών τόσο από το Πολιτιστικό Κέντρο της I.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας με αγιογραφία, Ψηφιδωτό, ντεκουπάζ , μικτές τεχνικές όσο και την ομαδική έκθεση των εικαστικών καλλιτεχνών Βούλας Λαδουκάκη, Ειρήνης Σφακιανάκη και Μαρίας Κουρμούλη. Ιδιαίτερη εντύπωση τα έργα, περίτεχνα λαξευμένα σε πέτρα, του γλύπτη Γιάννη Κοντού. Και η ματιά θαμπώνεται από την τέχνη του χειροποίητου κοσμήματος που εκτίθεται στην έκθεση.

Ο Σύλλογος Καπαριανών βοήθησε την όλη μέθεξη στων Τεχνών το περιβόλι, με λιμοντσέλο και άλλα πολλά κεράσματα φτιαγμένα με μεράκι και πολλή αγάπη.

Στις 22.00 μετά το θεατρικό δρώμενο, εξελίσσεται κάτι θαυμαστό στην όμορφη βραδιά στο αλσύλλιο, το μουσικό συγκρότημα «LABYRYTHMOS» μας χάρισε για μια ακόμη φορά τις μουσικές διαδρομές από τη Μ. Ασία, Κωνσταντινούπολη, από την Θράκη ως την Κρήτη αλλά και ως την Νότια Ιταλία – την Μ. Ελλάδα – με μουσικές και τραγούδια ερμηνευμένα από τους εκλεκτούς ερμηνευτές του συγκροτήματος:

Εύα Κορνάρου, σε μια πανδαισία ηχοχρωμάτων και μουσικών παλμών της υπέροχης φωνής της - που τάλαντο λογίζεται – τον εξαιρετικό Αντωνάκη Δημήτρη, τον μουσικό – καταξιωμένο λυράρη Αλέκο Καλεμάκη , την Μαρία Στεφανάκη στα κρουστά αλλά και στης ποίησης τη δημιουργία με υπέροχα τραγούδια που την ψυχή αγγίζουν και την ξεσηκώνουν στο χορό των αισθήσεων, τον μουσικό - μάγο στο Ακορντεόν - Harry Lohrmann  και τον φίλο  Αθουσάκη Αντώνη με την ξεχωριστή φωνή του ερμήνευσε παλιές αγαπημένες δημιουργίες, ταξιδεύοντάς μας νοσταλγικά στο χρόνο.

Το Φεστιβάλ Τεχνών και Καλλιτεχνών συνεχίζει την όμορφη διαδρομή του στο Αλσύλλιο -Κούλε Μοιρών γιατί, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

mesaralive.gr  27 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα