Μοναδικές διαδρομές στων Τεχνών το Φεστιβάλ

mesaralive.gr  30 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Μοναδικές διαδρομές στων Τεχνών το Φεστιβάλ

Πέμπτη βράδυ και οι Τέχνες μια - μια κι όλες μαζί παρουσιάζονται στο κοινό, το οποίο μαγεμένο θαυμάζει τη δεξιοτεχνία των καλλιτεχνών ζωγράφων, γλυπτών, χειροποίητου κοσμήματος, αγιογραφίας, ψηφιδωτού, ντεκουπάζ, μικτών τεχνικών…

Οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες Ιφιγένεια Γρινιαράκη και Γιάννης Καπαρουδάκης, παρουσίασαν τους «Πολύχρωμους ανθρώπους» μέσα από την μουσική,  την κίνηση και το θεατρικό λόγο. Αναπαριστώντας τους ανθρώπους της πόλης, του χωριού και  από τη διαδρομή της τέχνης αναγνωρίζοντας το σώμα,   μέσα από τη ζωγραφική, την αφήγηση, το παιχνίδι και τη μουσική τα παιδιά ανίχνευσαν τα ανθρωποχρώματα ξεχωριστά για τον κάθε άνθρωπο και μ’ αυτόν τον τρόπο η διαδρομή και η αναζήτηση μετουσιώθηκαν σ’ ένα έργο τέχνης !

Η διαδρομή των δυο εβδομάδων στο Φεστιβάλ Τεχνών  σκοπό είχε αυτό ακριβώς, να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους και όλοι μαζί να ενωθούμε σε μια πορεία προς το φως. Ακολούθησε η συναυλία των  αδελφών Καμπουράκη με μουσική που τέχνη δημιουργεί και ταυτόχρονα αναπαράγεται στο ίδιο μαγικό σκηνικό.

Η Rock μουσική του συγκροτήματος « TRIPLE TROUBLE” με τον Γιώργο Κουρμούλη, Γιώργο Μοσχονά και Πολυχρόνη Μακρυγιαννάκη μάς ταξίδεψαν σε χρόνια ανεμελιάς με όνειρα που έβρισκαν την πραγμάτωσή τους, δίχως φόβο κανένα.

Και η τέχνη της γεύσης είχε γιορτή σε τούτη τη μέθεξη, με γλυκοκεράσματα από τον Σύλλογο γυναικών Αντισκαρίου.

Σε τούτες τις διαδρομές του Φεστιβάλ Τεχνών μάθαμε να περπατάμε τον χρόνο και τους χώρους με τραγούδια, μουσική , θέατρο , ποίηση, παραμύθι, λόγο και έργο δίχως την έννοια πληρωμής για τον κόπο μας. Μάθαμε να λέμε τώρα πια τα σύκα - σύκα και τη σκάφη  - σκάφη, μάθαμε να μην χρειαζόμαστε περισσότερα.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε, γιατί  όλοι μαζί θέλουμε τον τόπο μας φωτεινό να δούμε!

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”]

 

mesaralive.gr  30 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ