Φορολογικός Γολγοθάς για αγρότες στη Μεσαρα

mesaralive.gr  15 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIA
Φορολογικός Γολγοθάς για αγρότες στη Μεσαρα

Μπροστά σε ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται οι αγρότες και στη Μεσαρα

Μπροστά σε ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται οι αγρότες και στη Μεσαρα, την ώρα που η διαδικασία για την κατάθεση των φορολογικών τους δηλώσεων είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Το πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζουν και φέτος, έχει να κάνει με την ηλεκτρονική πΛατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία εδώ και χρόνια δε λειτουργεί. Ηταν ένα έγκυρο σύστημα, η αδράνεια του οποίου οδηγεί τους αγρότες κάθε χρόνο σε έναν... Γολγοθά.
Και αυτό γιατί οι αγρότες είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν από Υπηρεσία σε Υπηρεσία, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα, με τα οποία αποδεικνύεται πως είναι κατ΄επάγγελμα αγρότες, όπως αναφέρει το ekriti.gr!
Χιλιάδες συμπολίτες μας λοιπόν, βρίσκονται αντιμέτωποι με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αφού χωρίς τη συγκεκριμένη διαδικασία το σύστημα του πετάει έξω, όταν πάνε να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση.
«Πρέπει να απευθυνθούμε στον ΟΓΑ, να παρουμε την απαιτούμενη βεβαίωση. Να απευθυνθούμε έπειτα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τελικά να σπεύσουμε στο ΚΕΠΠΥΕΛ για να σφραγιστούν τα έγγραφα και να φανει ότι είμαστε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο ΟΠΕΚΕΠΕ διατηρεί όλα μας τα έγγραφα και τα αποδεικτικα στοιχεία για την επαγγελματικη μας ιδιότητα. Δε βλέπει ο ΟΠΕΚΕΠΕ αν είμαι ασφαλισμένος;», διερωτάται το μέλος της ΟΑΣΝΗ κ. Μιχάλης Καμπιτάκης.
«Για να ενημερωθεί το σύστημα, θα πρέπει να πάμε και να βγάλουμε εκκαθαριστικό Ε1 και Ε3 από το λογιστή μας. Να βγάλουμε μία βεβαίωση από τον ΟΓΑ ότι είμαστε ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Να βγάλουμε Ασφαλιστική Ενημερότητα, για να φανεί ότι δε χρωστάμε. Να πάμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να μας το περάσουμε στο σύστημα. Να πάρουμε την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης από την Ένωση και να πάμε στο ΚΕΠΠΥΕΛ για να μας βγάλουν τη βεβαίωση τού “Κατά κύριο επάγγελμα αγρότη”», σημειώνει.
Ο ίδιος λεει: «Μέσα από αυτό το πρόβλημα που έχει προκύψει από το 2012 με την ηελκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν εμφανίζονται ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, άνθρωποι που δεν έχουν άλλο εισόδημα. Από εκείνη τη χρονιά, υποτίθεται λόγω αναβάθμισης του, το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ σταμάτησε να λειτουργεί».
Υπαρχει λοιπόν μια απίστευτη ταλαιπωρία τη στιγμή  που όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν ηλεκτρονικά. Θα μπορούσαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να κατεβάσουν όλα τα στοιχεία του παραγωγού και να έχουν και τα φορολογικά στοιχεία στη διάθεσή τους. 
 
 

 

mesaralive.gr  15 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIA