Γέργερη: Πυροβόλησε συγγενή του και κάθεται στο σκαμνί

neakriti  15 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Γέργερη: Πυροβόλησε συγγενή του και κάθεται στο σκαμνί

Μνήμες από το αιματηρό περιστατικό που είχε σημειωθεί μεταξύ συγγενικών προσώπων πριν από περίπου 6,5 χρόνια στη Γέργερη Ηρακλείου αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα, Τετάρτη στις δικαστικές αίθουσες.

Πρόκειται για την υπόθεση με βασικό κατηγορούμενο έναν 34χρονο - σήμερα - Κρητικό, ο οποίος είχε πυροβολήσει έναν 49χρονο συγγενή του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Η πολύκροτη υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό πριν από περίπου 5 χρόνια: Τότε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχο τον 34χρονο επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών. Αύριο αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Το επίμαχο συμβάν είχε λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2013 στη Γέργερη Ηρακλείου, εξαιτίας κτηματικών διαφορών που φέρονται να χώριζαν τους εμπλεκόμενους σ’ αυτό. Ο 34χρονος Κρητικός είχε ανοίξει πυρ εναντίον του 49χρονου, τραυματίζοντάς τον βαριά στο πόδι.

Ο τελευταίος είχε νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει τη “μάχη”.

Ωστόσο, στην εν λόγω υπόθεση δεν είναι κατηγορούμενος μόνο ο 34χρονος. Συγκατηγορούμενός του είναι και ο 57χρονος πατέρας του, ο οποίος είχε παραπεμφθεί να δικαστεί σε πρώτο βαθμό για συνέργεια στην πράξη του γιου του. Εξάλλου, κατηγορούμενος είναι και ο αδελφός τού 49χρονου τραυματία, ο οποίος είχε πυροβολήσει εναντίον του σπιτιού του βασικού κατηγορούμενου. Οι τρεις συγγενείς αναμένεται να καθίσουν αύριο στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2015 στη Νεάπολη Λασιθίου. Ο 34χρονος κάθισε τότε στο εδώλιο με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 49χρονου. Ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε μετατρέψει την «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη».

Ο 49χρονος κρίθηκε ακόμη ένοχος για παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Τελικά του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών (κάθειρξη 10 ετών για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και 4 έτη για τα πλημμελήματα).

Εξάλλου, το δικαστήριο δεν είχε χορηγήσει τότε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του 34χρονου, με αποτέλεσμα εκείνος να επιστρέψει στη φυλακή.

 

neakriti.gr

 

neakriti  15 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα