Γεροπόταμος: Ενας χρονος από την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

  17 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Γεροπόταμος: Ενας χρονος από την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ένας ακριβώς χρόνος έχει περάσει από την ανείπωτη τραγωδία που γράφτηκε στα νερά του Γεροποτάμου στη Μεσαρά Ηρακλείου όπου έχασαν άδικα την ζωή τους τέσσερα άτομα.

Ήταν 17 Φεβρουάριο του 2019 όταν ο 29χρονος Κώστας, η 30χρονη σύζυγός του Ροδούλα, η 58χρονη μητέρα της και η 20χρονη αδερφή της, επέστρεφαν από κοινωνική εκδήλωση στο σπίτι τους.

Τη νύχτα εκείνη εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της Μαριλένα και η 58χρονη μητέρα της Μαρία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με τους επιβάτες να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Λίγο πριν είχαν προλάβει να κάνουν μία δραματική κλήση στις Αρχές, ζητώντας βοήθεια. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Το ζευγάρι άφησε πίσω του ένα μωρό 7 μηνών, η επιμέλεια του οποίου πήγε στους γονείς του 29χρονου.

 

Το Σαββατοκύριακο έγιναν τα μνημόσυνα

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαθιάς θλίψης το ετήσιο μνημόσυνο στη Μνήμη της μητέρας των δύο κοριτσιών Μαρίας Χατζηπάνου και της 21χρονης Μαριλένας Τζαγκαράκη στον Ιερο Ναό της Παναγίας στις Άνω Αρχάνες.

Ενώ χθες Κυριακή 26 Φεβρουαρίου τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Άγιο Νικόλαο για τον Κώστα Γιαννακάκη και την Ροδούλα Τζαγκαράκη.

 

Το χρονικό της τραγωδίας

Το νεαρό ζευγάρι ξεκίνησε από τον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να πάροουν μαζί τους  την μητέρα και την αδερφή της κοπέλας προκειμένου να πάνε στον γάμο ενός συγγενή τους στην Μεσαρά.

Κάποια στιγμή αποφάσισαν να φύγουν από το γαμήλιο γλέντι μιας και το λίγων μηνών βρέφος του ζευγαριού είχε ίωση και είχε μείνει στον Άγιο Νικόλαο με την γιαγιά και τον παππού του.

Η ώρα που επέλεξαν όμως αποδείχτηκε μοιραία λόγω της καταρρακτώδους βροχής….

 Η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε» με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, ενημερώνοντας για το πού βρίσκονται και λέγοντας στους αστυνομικούς «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε» με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα.

Λίγο αργότερα τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο και τα 4 άτομα που επέβαιναν σε αυτό, μέσα στο ποτάμι.

Ακολούθησε τεράστια κινητοποίηση των Αρχών που εντόπισαν το μοιραίο αυτοκίνητο. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος κλιμάκιο της ΕΜΑΚ καθώς και δύτες που βούτηξαν στο «φουσκωμένο» ποτάμι ενώ συμμετείχαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος καθώς και της Αστυνομίας.

 Το ζευγάρι ετοιμαζόταν να παντρευτεί και να βαπτίσει το παιδί του

Το ζευγάρι ετοιμαζόταν για θρησκευτικό γάμο και βάπτιση του παιδιού τους. Η 30χρονη κοπέλα με τον 29χρονο νεαρό είχαν προγραμματίσει να κάνουν την βάπτιση του παιδιού τους το καλοκαίρι μαζί με τον θρησκευτικό γάμο μιας και είχαν παντρευτεί μόνο με πολιτικό.

 Η ατυχία είχε χτυπήσει κι άλλες φορές την πόρτα της οικογένειας

Η ατυχία είχε χτυπήσει την πόρτα της οικογένειας εδώ και τρία χρόνια καθώς ο πατέρας των κοριτσιών είχε πεθάνει από ανακοπή καρδιάς κατά την διάρκεια μάλιστα γλεντιού στο σπίτι τους. την ημέρα που συνταξιοδοτήθηκε έκανε μια γιορτή και πάνω στο γλέντι, έπαθε ανακοπή.

 

  17 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα