Γιατί αγρότες από τη Μεσαρά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του Προγράμματος Σχεδίων Βελτίωσης

mesaralive.gr  14 September, 2018
Γιατί αγρότες από τη Μεσαρά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του Προγράμματος Σχεδίων Βελτίωσης

Αγωνιούν οι αγρότες που έχουν καταθέσει αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης. Και αυτό γιατί η καθυστέρηση που υπάρχει στην οριστικοποίηση των φακέλων, μπορεί να οδηγήσει τους ίδιους στην έξοδο από το Πρόγραμμα!

Αυτή η αρνητική εξέλιξη, δεν είναι καθόλου απίθανο να έρθει, καθώς μέσα σε κάθε φάκελο που έχει κατατεθεί, περιλαμβάνονται και όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων σε σχέση με την Εφορία, όπως την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Με τις καθυστερήσεις και τις συνεχείς τροποποιήσεις, υπάρχει ορατός κίνδυνος, να χρειαστεί η επικαιροποίηση του φακέλου, με την προσθήκη στο φάκελο του ΕΝΦΙΑ του 2018, τη φορολογική ενημερότητα κ.α. τα οποία ως γνωστόν αποτελούν και κριτήρια επιλεξιμότητας.

Αυτό απλά σημαίνει πως οι αγρότες θα κληθούν να πληρώσουν άμεσα και εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ του 2018, κάτι που πρακτικά για πολύ μεγάλη μερίδα παραγωγών είναι αδύνατον. Πάρα πολλοί ζορίζονται να αποπληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, ακόμη και με δόσεις, άρα δε θα μπορέσουν να τον πληρώσουν εφάπαξ σε καμία περίπτωση.

Aκόμη όμως κι αν δεν χάσουν τελείως το δικαίωμα τους να ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης, τότε σίγουρα θα χάσουν μόρια. Γιατί η ενημερότητα για την είσπραξη χρημάτων που απαιτείται, προκειμένου να πάρουν τα επιθυμητά και προβλεπομενα μόρια, θα είναι κάτι που πολύ λίγοι αγρότες θα έχουν.

 

mesaralive.gr  14 September, 2018