Γιατί είναι σημαντικό να επενδύσετε σε καλά αθλητικά παπούτσια;

mesaralive.gr  05 June, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Γιατί είναι σημαντικό να επενδύσετε σε καλά αθλητικά παπούτσια;

Φωτο: runningmagazine.gr

Αν αθλείστε συχνά και μετά την άσκηση νιώθετε τα πόδια σας «βαριά», τότε μάλλον έχετε επιλέξει λάθος αθλητικά παπούτσια.

Η σωστή επιλογή αθλητικών παπουτσιών είναι σχεδόν εξίσου σημαντική με την σωστή επιλογή άσκησης, αναφέρουν οι ειδικοί και μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Ας δούμε όμως, γιατί είναι τόσο σημαντική η σωστή επιλογή αθλητικών παπουτσιών και πώς μπορείτε να επιλέξετε τα κατάλληλα για την περίπτωσή σας.

Πείτε αντίο στις φουσκάλες  

Κάθε άθλημα διαθέτει και τα δικά του, κατάλληλα αθλητικά παπούτσια, τα οποία είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγονται τυχόν τραυματισμοί.

Ας υποθέσουμε λοιπόν, πως τρέχετε καθημερινά φορώντας-λανθασμένα-παπούτσια ειδικά για μπάσκετ.

Και επιπλέον, φοράτε βαμβακερές κάλτσες-ένα ακόμη λάθος για όσους τρέχουν, καθώς το ύφασμα αυτό, δημιουργεί τριβές στο πόδι.

Το αποτέλεσμα δεν θα είναι άλλο παρά πρησμένα πόδια με φουσκάλες και πληγές που θα είχατε κάλλιστα αποφύγει με τα κατάλληλα παπούτσια και τις σωστές κάλτσες…

 Επιλέξτε την σωστή στήριξη για τα πόδια σας  

Ελαφριά υλικά, αερόσολες, πάτοι με «καρφιά» για την καλύτερη στήριξη στο έδαφος, δέρμα με πόρους για να αναπνέει το πόδι και χιλιάδες άλλες καινοτομίες έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στα αθλητικά παπούτσια με έναν και μοναδικό σκοπό: τη δημιουργία του ιδανικού παπουτσιού για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Και αν αναρωτιέστε πώς θα επιλέξετε το καταλληλότερο παπούτσι για εσάς ανάμεσα στην πληθώρα επιλογών, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό:

- Όταν δοκιμάζετε τα παπούτσια, φορέστε τις κάλτσες που ενδείκνυνται για το άθλημά σας. Έτσι θα έχετε πλήρη εικόνα για την εφαρμογή του παπουτσιού σας.

- Συμβουλευτείτε τους πωλητές για την καταλληλότητα των παπουτσιών που επιλέξατε. Εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι ακριβώς χρειάζεστε.

- Ενημερωθείτε για τις οδηγίες συντήρησης και πλυσίματος των παπουτσιών σας. Έτσι θα τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

- Τέλος, μην επηρεάζεστε μόνο από την τελική τιμή των παπουτσιών. Πολλές φορές, η φίρμα αλλά και το marketing, δημιουργούν έναν «μύθο» γύρω από τα παπούτσια που μπορεί να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Επιλέξετε τα παπούτσια σας με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι τις πλασματικές ανάγκες που δημιουργεί το έξυπνο marketing.

Πηγή: clickatlife.gr/msn.com

 

mesaralive.gr  05 June, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα