Γιατί «έπεσε» το Facebook - Η απάντηση που δόθηκε

mesaralive.gr  15 March, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Γιατί «έπεσε» το Facebook - Η απάντηση που δόθηκε

Εξηγήσεις έδωσε το Facebook για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν την Τετάρτη οι χρήστες που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τη σελίδας κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το Instagram, το Whatsapp και το Messenger.

Όπως έκανε γνωστό το Facebook, το πρόβλημα -το πιο μακρόχρονο στην ιστορία του- οφειλόταν σε ένα ανθρώπινο λάθος προγραμματισμού σε έναν υπολογιστή-εξυπηρετητή (server) του δικτύου του, κάτι που είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις τύπου «ντόμινο».

Το πρόβλημα πυροδοτήθηκε από «αλλαγές στις ρυθμίσεις ενός server», σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook. Το αρχικό λάθος γιγαντώθηκε σταδιακά και δημιούργησε ένα ολοένα επεκτεινόμενο πλέγμα προβλημάτων στο δίκτυο του Facebook, που ήταν αδύνατο να διορθωθεί γρήγορα, σύμφωνα με έναν νυν και έναν πρώην εργαζόμενο που διατήρησαν την ανωνυμία τους, καθώς δεν επιτρεπόταν να μιλήσουν σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του Facebook, «πολλοί άνθρωποι είχαν δυσκολία πρόσβασης στις εφαρμογές και στις υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε τα προβλήματα και τα συστήματα μας έχουν επανέλθει. Λυπούμαστε πολύ για την ενόχληση και εκτιμούμε την υπομονή του καθενός».

 

mesaralive.gr  15 March, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα