Γιατί παραιτήθηκε ο νέος διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

https://slpress.gr/  31 October, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο νέος διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Οξύτατο είναι πλέον το πρόβλημα των νοσοκομείων στην Κρήτη, που από κοινού αντιμετωπίζουν 10.000 περιστατικά που χρήζουν επεμβάσεων, μικρών ή μεγάλων και δύσκολων, με τον κύριο όγκο να επιβαρύνει το Ηράκλειο, δηλαδή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Βενιζέλειο. Αυτά τα δύο αντιμετωπίζουν -και μοιράζονται- περίπου 7.000 περιστατικά για επεμβάσεις και όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε λίστα αναμονής, ενώ ακολουθεί το νοσοκομείο Χανίων με 1.500 ασθενείς και περίπου από 250 έως 350 περιστατικά βρίσκονται σε λίστες στα νοσοκομεία Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου.

Με τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την ταλαιπωρία των ασθενών (αλλά και των εργαζομένων που “έχουν γίνει λάστιχο”) ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε προ δεκαημέρου το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, να διαπιστώσει για ποιο λόγο ο κόσμος φώναζε ότι αναβάλλονται διαρκώς όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Ο υπουργός ζήτησε να βρεθούν αναισθησιολόγοι και έπαυσε τον διοικητή αμέσως, θεωρώντας ότι ο τελευταίος μέχρι τότε δεν έκανε καλά τη δουλειά του.

Ανέλαβε νέος διοικητής, ο οποίος ήταν διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο παθολόγος Χάρης Λυδάκης. Όμως το πρόβλημα δεν ήταν μόνον οι αναισθησιολόγοι, καθώς οι ελλείψεις σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης είναι πολλές. Οπότε μία εβδομάδα μετά την ανάληψη της θέσης, παραιτείται όχι μόνον ο κ. Λυδάκης, αλλά και ο υποδιοικητής της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (7ης ΔΥΠΕ), Δημήτρης Αγαπίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

https://slpress.gr/  31 October, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα