Κινητοποίηση για το Βενιζέλειο: Δεν “έπεφτε καρφίτσα” στην πλατεία Ελευθερίας - Βίντεο

https://www.cretalive.gr/  19 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Κινητοποίηση για το Βενιζέλειο: Δεν “έπεφτε καρφίτσα” στην πλατεία Ελευθερίας - Βίντεο

Καρέ καρέ, η μεγάλη πορεία για το Βενιζέλειο - Το Cretalive ήταν εκεί και κατέγραψε, λεπτό προς λεπτό, την εξέλιξη της κινητοποίησης και της πορείας

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

Ήταν μία "λαοθάλασσα" αυτή που βγήκε σήμερα στους δρόμους για το Βενιζέλειο νοσοκομείο. Πλήθος φορέων, αλλά και πολίτες έδωσαν το "παρών" στο αγωνιστικό ραντεβού στο Βενιζέλειο, που σηματοδοτεί ταυτόχρονα και ένα μεγάλο αγώνα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

Πριν τις 12.00 το μεσημέρι, η μεγαλειώδης πορεία έφτασε στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να επιδοθεί ψήφισμα στην Περιφέρεια Κρήτης. Το ψήφισμα επέδωσαν στον Βαγγέλη Ζάχαρη, τη Γωγώ Μηλάκη και τον Νίκο Συριγωνάκη, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Αλ.Καφετζάκης, το μέλους της Τριμελούς Επιτροπής γιατρών του Βενιζελείου, Γ.Κωστάκης και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Βενιζέλειο, Μ.Μενεγάκης (Δείτε το ψήφισμα ΕΔΩ).

Β.Λαμπρινός: «Η κοινωνία του Ηρακλείου απαιτεί μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο»

Στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου κατέληξε η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του Βενιζελείου Νοσοκομείου παρευρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στην πορεία που ξεκίνησε από το νοσοκομείο, συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι, οι  οποίοι γέμισαν και την Πλατεία Ελευθερίας, δείχνοντας , όπως τόνισε ο Δήμαρχος, ότι «Η κοινωνία του Ηρακλείου απαιτεί μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις, τόσο για το Βενιζέλειο όσο και συνολικά για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Κρήτη».

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης (δείτε ΕΔΩ)

Αλέξης Καλοκαιρινός: Η κοινωνία μας ενδιαφέρεται για τη Δημόσια Υγεία. Κι αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα (video)

Στην κινητοποίηση για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο συμμετείχε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Η κοινωνία μας ενδιαφέρεται για τη Δημόσια Υγεία. Κι αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα.
Η κατάσταση στο Βενιζέλειο, όπως και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, βρίσκεται στο απροχώρητο. Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει. Ένα βασικό ζήτημα είναι οι αμοιβές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εάν αυτές οι αμοιβές δεν βρεθούν σε ικανοποιητικό επίπεδο, δεν πρόκειται να έχουμε προσέλευση. Χρειαζόμαστε ταυτόχρονα κι ένα πλάνο που να αφορά την στελέχωση, τις προσλήψεις, οι οποίες δεν μπορεί να γίνονται με το σταγονόμετρο.
Το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό. Γι’ αυτό και πρέπει να υπάρξει μια δέσμη συνδυασμένων μέτρων για να το αντιμετωπίσουν. Μένει να δούμε αν οι λύσεις που δρομολογεί ο Υπουργός Υγείας θα αποδώσουν, αλλά ακόμα και αυτή, είναι μια σημειακή παρέμβαση. Χρειαζόμαστε δομικές και γενικευμένες λύσεις για τη Δημόσια Υγεία.». 

 

Διαβάστε περισσοτερα εδώ

 

https://www.cretalive.gr/  19 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα