Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του «Βενιζέλειου» στο Ηράκλειο

  17 October, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του «Βενιζέλειου» στο Ηράκλειο

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο - Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε χθες στο Ηράκλειο για τα προβλήματα των νοσοκομείωνστην Κρήτη και δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου με τις προσλήψεις ιδιωτών γιατρών για το επόμενο τρίμηνο, αλλά και άμεσες προκηρύξεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις αναγκαίες ειδικότητες μέσα στο 2023 για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου υποσχέθηκε από το Ηράκλειο, ζητώντας μάλιστα «συγγνώμη» από τους Ηρακλειώτες για την ακύρωση των χειρουργείων.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι μέσα στο 2024 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε προσλήψεις 3.000 νοσηλευτών και 1.500 γιατρών για τις ανάγκες των κρατικών νοσοκομείων της χώρας, με ένα σημαντικό μέρος αυτών να αφορούν στην κάλυψη αναγκών των κρητικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Για την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο είχαν διαμαρτυρηθεί εντόνως οι εργαζόμενοι της ιατρικής κοινότητας του ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου οι οποίοι μιλούσαν για «σοβαρή υποστελέχωση, εξουθενωτικές συνθήκες δουλειάς, απανωτές παραιτήσεις, τμήματα στα πρόθυρα αναστολής της λειτουργίας τους, κλειστά τακτικά χειρουργεία. Μπαλώματα με μετακινήσεις και προσλήψεις ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι, «λύσεις» προσαρμοσμένες στους ελλιπέστατους κρατικούς προϋπολογισμούς. Ασθενείς αποκλεισμένοι από δωρεάν περίθαλψη αναγκάζονται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Τι υποσχέθηκε ο Χρυσοχοΐδης

«Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Έχουμε τη βούληση και τη γνώση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, για να στηρίξουμε το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό που κάνει τη δουλειά του, με αξιοπρέπεια να λύνουν τα θέματα υγείας των πολιτών», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την Κρήτη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η πρώτη μέρα του Νοέμβρη θα σηματοδοτήσει και τις πιο άμεσες προσλήψεις, με βάρος πρωτίστως στο Αναισθιολογικό Τμήμα του πολύπαθου Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ενώ «θα λειτουργήσουν άμεσα σε κάποιες μέρες με οργάνωση και προγραμματισμό της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εδώ, στην αίθουσα της 7ης Υ.ΠΕ., με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, τέσσερα χειρουργικά τραπέζια για να καλύπτονται, όπως το καλοκαίρι, οι ανάγκες των χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο».

Στο σημείο αυτό, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως πρόκειται για μια διαδικασία ενός τριμήνου. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε και τον δεύτερο άξονα παρεμβάσεων, ο οποίος περιλαμβάνει έργα υποδομών

 

  17 October, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα