Γιουβέτσι με κριθαράκι και μανιτάρια.

mesaralive.gr  05 April, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Γιουβέτσι με κριθαράκι και μανιτάρια.

Πηγή:thecookbook.gr

Μια πεντανόστιμη νηστίσιμη συνταγή, που θα απολαύσετε με την οικογένειά σας.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

 

Υλικά για 4 άτομα

- 500 γρ. κριθαράκι χοντρό

- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη

- 3 σκελίδες σκόρδο

-1  φλιτζάνι λάδι

- 1 ξυλάκι κανέλα

- 750 ml ζωμό λαχανικών (έτοιμο ή από φρέσκα λαχανικά)

- 2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο

- 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μέτρια κομμάτια

- 1 φλιτζάνι φυτικό τυρί τριμμένο

- αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Βράζουμε το κριθαράκι για 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία, σε αναλογία 1 προς 3,5 με τον ζωμό λαχανικών, νερό και αλάτι.

Σουρώνουμε και βάζουμε το κριθαράκι στην άκρη. Τσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι στο λάδι το σκόρδο για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Συνεχίζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια την ανακατεύουμε με το κριθαράκι και το βάζουμε σε ένα ταψάκι.

Πασπαλίζουμε με το φυτικό τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

 

Πηγή:thecookbook.gr/ msn.com

 

mesaralive.gr  05 April, 2015 ΚΟΣΜΟΣ