Η εφαρμογή του σχεδιασμού σε Μυλοπόταμο και Μεσαρά

  29 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η εφαρμογή του σχεδιασμού σε Μυλοπόταμο και Μεσαρά

Η επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Κρήτη, αποτέλεσε την υλοποίηση της δέσμευσης που είχε δώσει στις αρχές Ιούνη (όταν είχε έρθει τότε στο Ηράκλειο) αλλά και το έναυσμα για να μπει σε εφαρμογή ο νέος σχεδιασμός αστυνόμευσης κατά κυριο λόγο στον ορεινό Μυλοπόταμο.

Όπως έχει γράψει το newshub.gr οι ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις σε Μυλοπόταμο (και Μεσαρά) πιάνουν δουλειά, καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο σχεδιασμος για τις συγκεκριμένες περιοχές. Μετά τα «θερμά» επεισόδια, τα οποία οδήγησαν σε θανάτους και τραυματισμούς, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, είχαν προαναγείλλει την αλλαγή του σχεδιασμού για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ηδη οι ένστολοι που θα επανδρώσουν τις συγκεκριμένες Ομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες ειναι ετοιμοι και η χθεσινή επίσκεψη του κ. Χρυσοχοϊδη στο Ρεθυμνο, αποτελεί το έναυασμα για την υλοποίηση του σχεδιασμού. Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης μετά την επίσκεψη του στα Ανώγεια, μετέβη στο χωριό Γαράζο του Δήμου Μυλοποτάμου για να συμμετάσχει σε υπηρεσιακή σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ. Το newshub.gr με άρθρο του επίσης είχε επισημάνει ποιο είναι το κλειδί για την ασυνόμευση, τόσο στον ορεινό Μυλοπόταμο, όσο και στην Κρήτη γενικότερα.

Οι προθέσεις

Τις προθέσεις του ξεκαθάρισε και χθες ο υπουργός, δηλώνοντας πως «με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, έχουν τοποθετηθεί στα κλιμάκια ΤΑΕ της περιοχής 50 νέοι αστυνομικοί, έμπειροι, εκπαιδευμένοι, πολλοί από τους οποίους είναι και οι γηγενείς Κρητικοί. 

«Με όλα τα μέσα, με καινούργια οχήματα, θα επιδιώξουμε, μέσω ενός επιχειρησιακού σχεδίου, να οδηγήσουμε τον νόμο και την τάξη στην περιοχή, στα επίπεδα τα κανονικά. Να λειτουργήσει ο νόμος, η δημοκρατική τάξη, να λειτουργήσουμε στο επίπεδο της αποτροπής και της πρόληψης, έτσι ώστε να βελτιώσουμε συνολικά το κλίμα της κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή», είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Παράλληλα, ο υπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στους πολίτες του Δήμου Ανωγείων και του Δήμου Μυλοποτάμου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα είμαστε μαζί σας, μαζί με τους Ανωγειανούς μαζί με τους Μυλοποταμίτες, μαζί με όλους σας κάθε μέρα, θα είμαστε εδώ ελέγχοντας και εποπτεύοντας την εφαρμογή των μέτρων και είμαστε βέβαιοι ότι η αυτορρύθμιση που επιχειρεί η δημοτική αρχή των Ανωγείων, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, οι άνθρωποι των Ανωγείων, οι κάτοικοι όλοι, η αυτορρύθμιση που επιχειρείται εδώ, πολύ σύντομα, με την προσπάθεια της Πολιτείας και μέσα από την εφαρμογή του νόμου, θα δώσουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την κοινωνική ειρήνη και την ομαλή συμβίωση των κατοίκων στην περιοχή».​

 Ξεκάθαρο το μήνυμα 

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Μεταφορών και βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε λόγο για ξεκάθαρο μήνυμα της Πολιτείας, και ευχαρίστησε τον κ. Χρυσοχοϊδη για την παρουσία του στον Μυλοπόταμο, μαζί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας: «Πέρασαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αφορμή και τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα, που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία. Η Πολιτεία είναι παρούσα με ένα δημοκρατικό τρόπο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων, με ένα σχεδιασμό που έχει γίνει από το υπουργείο».

«Σε κάθε περίπτωση υπήρξε ένας ουσιαστικός διάλογος και με τους φορείς του τόπου και πιστεύω ότι μέσα από την παραγωγική συζήτηση βγήκαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα τα οποία θα μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε σε μελλοντικό χρόνο τέτοιο, ώστε οι πολίτες της περιοχής του Μυλοποτάμου, των Ανωγείων συνολικά, να μπορέσουν να έχουν μία αντιμετώπιση έτσι ώστε να είναι και παραγωγική και ουσιαστική».

 

  29 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ