Η Ένωση Γονέων Μαθητών Φαιστού για την καταδίκη μαθητών

mesaralive.gr  03 June, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η Ένωση Γονέων Μαθητών Φαιστού για την καταδίκη μαθητών

Την καταδίκη μαθητών Γυμνασίου του Ρεθύμνου καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Μαθητών Φαιστού.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει «Το Δικαστήριο Ανηλίκων  με μια απαράδεκτη απόφασή του και ύστερα από καταγγελία του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου καταδίκασε σε 80 ώρες κοινωνική εργασία τρεις μαθητές, επειδή συμμετείχαν  στις μαθητικές κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει στην αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του σχολείου. 

Οι μαθητές στο Ρέθυμνο κινητοποιήθηκαν, όπως και χιλιάδες μαθητές σε πολλές πόλεις της χώρας, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους στη μόρφωση. Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα τους. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, με μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών,  σύγχρονες υποδομές και εργαστήρια. Ένα σχολείο που δε θα στοιχίζει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια, ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν θα τους ταΐζει πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης.

Οι μαθητές, 15χρονα παιδιά , σύρθηκαν στο δικαστήριο, επειδή έπραξαν το αυτονόητο :   ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ για τη μόρφωση που τους αξίζει.

Το παραπάνω γεγονός, βέβαια, είναι ένα από τα πολλά περιστατικά απειλών και διώξεων σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους,  με σαφή στόχο την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική.

Είναι ένα από τα πολλά «μαθητοδικεία» που έχουν στηθεί επί σειρά ετών, με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της τωρινής.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που …διατυμπάνιζε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έμεινε κενό γράμμα, ήταν άλλο ένα «επικοινωνιακό τρυκ», αφού στη πράξη- και με τις χειρότερες μεθόδους - στήνονται νέα «μαθητοδικεία».

Είναι προφανές ότι με αυτή την καταδικαστική απόφαση δικάζεται κάθε αντίσταση στην αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική, στα  μέτρα που ναρκοθετούν  το ήδη αβέβαιο μέλλον των παιδιών μας  και ότι η μόνη πολιτική που θέλει η κυβέρνηση να μπαίνει στα σχολεία, είναι αυτή που υπερασπίζεται τον σφαγιασμό όλων των μορφωτικών δικαιωμάτων.
 

Απαιτούμε :

Να μην περάσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών. Με ευθύνη της κυβέρνησης να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία.
Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο αναφοράς, που επικαλείται το Υπουργείο, ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.
Να σταματήσει η τιμωρία των αγώνων και η καταστολή τους από κυβερνήσεις – διοικήσεις της εκπαίδευσης.

 

mesaralive.gr  03 June, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα