Η Λαϊκή Συσπείρωση για το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φαιστού

  30 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η Λαϊκή Συσπείρωση για το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φαιστού

Ανακοίνωση για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φαιστού στις 24 Ιανουαρίου εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η αλήθεια πονά τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, που ενοχλήθηκαν από την κριτική και τον πολιτικό λόγο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την υποκριτική τους στάση πάνω στο προσφυγικό ζήτημα. Επιχείρησαν να φιμώσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ζητώντας από τον εκλεγμένο της να ανακαλέσει τη δήλωσή του πως ρίχνουν με τη στάση τους «νερό στον μύλο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού». Κι όλα αυτά διανθισμένα  με  μπόλικο αντικομμουνιστικό μένος.

Πόσο επαγγελματίας αντικομμουνιστής πρέπει να είσαι για να μιλάς για «κομματικούς σχεδιασμούς» του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο, όταν, υπηρετώντας πιστά το σάπιο σύστημα που σε γέννησε εφαρμόζεις κατά γράμμα και τα ψιλά των αντιλαϊκών νόμων κάθε κυβέρνησης, επικαλούμενος το «καλό του τόπου»; Αυτοί είναι οι δήθεν «ακομμάτιστοι» εκπρόσωποι όλων των αστικών κομμάτων, που έριξαν τις μάσκες, λειτουργώντας σαν ενιαία παράταξη. Αυτοί που φέρνουν τους νόμους κάθε κυβέρνησης στον Δήμο, ψηφίζοντας προϋπολογισμούς που δε φτάνουν ούτε για ψώνια από μπακάλικο, που δεν υλοποιούν ούτε το 5% από τα έργα που τάζουν για υποτυπώδεις λαϊκές ανάγκες, κοροϊδεύοντας τον λαό. Πόσο «ακομμάτιστοι» είναι, όταν για άλλη μια φορά απέρριψαν τη συζήτηση του θέματος που έφερε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τη συμφωνία για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις που βάζει τη χώρα, την Κρήτη ειδικά λόγω της βάσης της Σούδας, σε μεγάλους κινδύνους;

Τίποτα δε βρήκαν να πουν για τα αίτια που προκαλούν πόλεμο και προσφυγιά. Για τις επεμβάσεις του ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε ξένες χώρες, όπως η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, και τώρα τα στενά του Ορμούζ στο Ιράν, όπου ετοιμάζεται να στείλει Έλληνες φαντάρους η κυβέρνηση της ΝΔ. Άχνα για τη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας απ’ όπου φεύγουν αεροπλανοφόρα και βομβαρδιστικά για τη Μέση Ανατολή. Τσιμουδιά δεν έβγαλαν για το Τυμπάκι, που φιλοξενεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της FRONTEX, που αλωνίζουν την περιοχή χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά. Κουβέντα δεν είπαν για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έχει μετατρέψει σε φυλακές τα νησιά μας και απαγορεύει στους πρόσφυγες να φύγουν, δημιουργώντας προβλήματα και στους ντόπιους νησιώτες. Ούτε για τις συμφωνίες «Δουβλίνο», που τους απαγορεύουν να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού τους. Νόμοι που όλες οι κυβερνήσεις έχουν αποδεχτεί και εφαρμόζουν, οι οποίοι τελικά βάζουν πρόσφυγες και ντόπιους να βράζουν στο ίδιο καζάνι.

Δε βγάζουν άχνα για όλα αυτά, γιατί τότε θα έπρεπε να καταδικάσουν τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που στηρίζουν όλους αυτούς τους νόμους και τις αποφάσεις. Γιατί ξέρουν πως είναι ενάντια στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού του Δήμου, που γνωρίζει ότι οι εξελίξεις στην περιοχή μυρίζουν μπαρούτι και ότι οι κυβερνήσεις μας οδηγούν σε στρατιωτική εμπλοκή. Είναι τα «καλά παιδιά» των κυβερνήσεων, για να μπορεί ανενόχλητο το σύστημα να συνεχίζει την εκμετάλλευση και τους πολέμους!

Όσο για τον εμετικό και πρωτόγονο αντικομμουνισμό, τις απειλές και τις ύβρεις που ξεστόμισαν στη διάρκεια της συνεδρίασης, δε μας ξενίζει. Γνωρίζουμε ότι κρυφός σας πόθος είναι να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης του λαού στην πολιτική τους, γι’ αυτό θέλουν να χτυπήσουν τους κομμουνιστές. Πρέπει να γνωρίζουν ένα πράγμα: οι κομμουνιστές ούτε τρομοκρατούνται, ούτε απειλούνται, κι όσοι νομίζουν το αντίθετο είναι γελασμένοι. Οι κομμουνιστές μιλάνε και παλεύουν θαρρετά μέσα στον λαό χωρίς να καλύπτονται από την ανωνυμία και κανείς δε θα μπει εμπόδιο σε αυτό. Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες γνωρίζουν την προσφορά των κομουνιστών. Γνωρίζουν πως οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» παλεύουμε για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται τοπικά ως προέκταση της κεντρικής πολιτικής, που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

 

  30 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα