«Η παγκόσμια ιστορία ξανά στο προσκήνιο με θύματα όπως πάντα ανθρώπους ..!!»

mesaralive.gr  15 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Η παγκόσμια ιστορία ξανά στο προσκήνιο με θύματα όπως πάντα ανθρώπους ..!!»

Κοντά στους πρόσφυγες που καταφτάνουν στοιβαγμένοι σε μικρές βάρκες και φουσκωτά, στη Λέσβο, βρίσκεται από την Παρασκευή το βράδυ η αποστολή διάσωσης και υποστήριξης καταυλισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών.

.  Την δραματική κατάσταση που εξελίσσεται στο νησί βιώνουν οι τέσσερις  Μεσαρίτες εθελοντές με τις ευχές και τη σκέψη των ανθρώπων του κάμπου να τους συνοδεύουν. Συγκλονιστική η φωτογραφία αλλά και τα όσα γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπαιδευτής Νίκος Λαμπράκης. «Δυο κόσμοι παράλληλοι αλλά το ίδιο τραγικές καταστάσεις. Γάλλοι πολίτες θύματα και πρόσφυγες θύματα... Η παγκόσμια ιστορία ξανά στο προσκήνιο με θύματα όπως πάντα ανθρώπους ..!! — στην τοποθεσία Μόλυβος Λέσβου».

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως έχει ήδη γράψει το mesaralive.gr  η Μεσαρίτικη αποστολή διάσωσης και υποστήριξης καταυλισμού αποτελείται από τον Αρχηγό του Σώματος Μαρκάκη Μανώλη, καθώς και τους εκπαιδευτές Μανασάκη Ελένη (Λέλα), Λαμπράκη Νϊκο και Περγιανάκη Χρυσόστομο.  Το mesaralive.gr εύχεται καλή δύναμη στην αποστολή αλλά και σε όλους όσους δίνουν αγώνα στις περιοχές που υποδέχονται τους πρόσφυγες.

 

mesaralive.gr  15 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ