Η συνέντευξη που έδωσε ο Μητσοτάκης με τον όρο να προβληθεί μετά θάνατον

  01 June, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Η συνέντευξη που έδωσε ο Μητσοτάκης με τον όρο να προβληθεί μετά θάνατον

Τι έλεγε για τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, την χούντα και την κυβέρνησή του

«Ο Καραμανλής δεν μου συγχώρησε τον ανένδοτο αγώνα. Και δεν μου το συγχώρησε μέχρι το τέλος»! 

Μια συνέντευξη - παρακαταθήκη με τον όρο αυτή να προβληθεί μετά το θάνατο του είχε δώσει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πριν από 10 χρόνια.

Πρόκειται για μια συνέντευξη- μαμούθ δεδομένου πως, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, υπάρχει ένα υλικό 30 ωρών που μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί. Οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς, Σία Κοσιώνη και Παύλος Τσίμας συναντιόντουσαν με τον πρώην πρωθυπουργό σχεδόν κάθε ημέρα επί έξι μήνες!

Ο  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε θέσει ως μοναδικό όρο να μην προβληθεί η συνέντευξη αυτή όσο βρισκόταν εν ζωή. Έτσι, χθες το βράδυ το κανάλι παρουσίασε ένα μικρό κομμάτι αυτής της μεγάλης συνέντευξης, τονίζοντας πως ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί στο άμεσο μέλλον, «σπασμένη» σε μικρότερα κομμάτια.

«Ο Καραμανλής δεν μου συγχώρησε τον ανένδοτο αγώνα. Και δεν μου το συγχώρησε μέχρι το τέλος» είπε αναφορικά με τις σχέσεις που είχε με τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σε ότι αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου τόνισε πως: «Με τον Ανδρέα ποτέ δεν είχαμε πολλές επαφές. Σε κρίσιμες στιγμές, ωστόσο, δεν δίσταζα να ανοίξω διαύλους επικοινωνίας μαζί του».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην περίοδο πριν την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών το 1967, σημειώνοντας πως ήταν από τους λίγους πολιτικούς που περίμενε πως «η χούντα ερχόταν»!

Τέλος, σε ότι αφορά την διακυβέρνηση της χώρας από τον ίδιο τόνισε: «Σε καμία στιγμή δεν υπολόγισα το πολιτικό κόστος. Εγώ δεν είχα υποσχεθεί ποτέ κάτι στον ελληνικό λαό. Είχα πει πως θα βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα αλλά θα του ζητούσα περισσότερη δουλειά. Γι’ αυτό το λόγο εμείς προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις και τομές από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση αυτή ήμουν εγώ. Οι υπουργοί δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες. Εγώ αποφάσιζα. Εγώ είχα την εικόνα του τι γίνεται στη χώρα και κάθε πρωί που πήγαινα στο Μαξίμου σήκωνα το κόκκινο τηλέφωνο, έπαιρνα 2-3 υπουργούς ή ακόμα και υφυπουργούς και τους έλεγα τι πρέπει να κάνουν.  Διηύθυνα σαν μαέστρος την ορχήστρα. Είμασταν μια κυβέρνηση που δεν έκανε κανένα συμβιβασμό».

 

cretalive.gr

 

  01 June, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα