Η τοπική κοινωνία θέλει ανεξάρτητους Δήμους το Τυμπακι και το Ζαρό

mesaralive.gr  18 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η τοπική κοινωνία θέλει ανεξάρτητους Δήμους το Τυμπακι και το Ζαρό

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το Τυμπάκι και το Ζαρό, με στόχο την αυτονομία των περιοχών και την ανασύσταση των Δήμων.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα είχαμε την ανακοίνωση απο την περιοχή του Τυμπακίου, την οποία υπεγραψαν πάρα πολλοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τοπικοί φορείς.

Χθες το βράδυ, όπως έγραψε το mesaralive.gr είχαμε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζαρού, μια συνάντηση για την επανέναρξη της προσπάθειας για τον αυτόνομο, ορεινό Δήμο Ζαρού.

Eγινε ενημέρωση για την προσπάθεια αυτή και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα επιχειρήματα που οδηγούν στο αίτημα για την ανασύσταση του Δήμου Ζαρού.

Βασικό επιχείρημα για τους παρευρισκόμενους είναι το γεγονός πως ο πρώην Δήμος Ζαρού και η ανασύσταση του, αποτελεί μια αναγκαιότητα, καθώς η περιοχή έχει μείνει πίσω σε υποδομές και ανάπτυξη. Ο Ζαρός θεωρείται δηλαδή αδικημένος, σε ένα σχήμα, το οποίο μαζί με το Τυμπάκι και τις Μοίρες δεν είναι δόκιμο, κατά τους ίδιους.

Μάλιστα αυτό που αποφασίστηκε και έγινε, είναι να δημιουργηθεί μια 6μελης επιτροπή, η οποία θα μεταβεί προσεχώς στην Αθήνα, όπου θα γίνει προσπάθεια να συναντήσει τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Πριν λίγες μέρες με ανακοινωση τους Σύλλογοι από το Τυμπάκι εφεραν στην επικαιρότητα ξανά το θέμα της ανεξαρτητοποίησης του, ζητώντας να δημιουργηθεί και πάλι ξεχωριστός Δήμος.
Να σταματήσει να υπαρχει αυτή η συνύπαρξη με τον όμορο Δήμο Μοιρών, αλλά και το Δήμο Ζαρού, των οποίων η συγχώνευση έφερε στο προσκήνιο το Δήμο  Φαιστού.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

"Στo ιστορικό Τυμπάκι, έναν τόπο μαρτυρίου, διεπράχθη,με νόμο του κράτους, το 2010 και συντηρείται, εις βάρος της τοπικής κοινωνίας, μέχρι και σήμερα,ίσως η πιο χαρακτηριστική αδικία στην Κρήτη, η κατάργηση του ιστορικού Δήμου Τυμπακίου.

Ενός Δήμου που υφίσταται ήδη από το 1879, ανήκει στο Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων (ΠΔ99/2000) και κατέχει την  πρώτη θέση σε παραγωγικότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στον πρωτογενή τομέα.

Για αυτή τη θλιβερή κατάσταση, έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Έχουν ενημερωθεί αναλυτικά και οι τοπικοί βουλευτές όπως και η Αντιπολίτευση."

ΩΣ ΕΔΩ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!

Αυτή η αδικία θα πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα.

Ζητάμε πλέον επιτακτικά και παλεύουμε για το όραμα μας με όλες τις δυνάμεις μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όποια πρωτοβουλία χρειαστεί για την υλοποίηση του αιτήματός μας.

 

mesaralive.gr  18 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα