Μεσαρά: Ξεκίνησε η προσπάθεια για έναν Δήμο ανεξάρτητο! (φωτο)

Τα Νέα της Πάνω Ρίζας  18 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Ξεκίνησε η προσπάθεια για έναν Δήμο ανεξάρτητο! (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε χθες αργά το βράδυ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζαρού, συνάντηση-συζήτηση για την επανέναρξη της προσπάθειας για τον αυτόνομο ,ορεινό Δήμο Ζαρού.

Παρουσία αρκετών δημοτών του πρώην Δήμου Ζαρου, προέδρων των Κοινοτήτων και εκπροσώπων φορέων, έγινε ενημέρωση για την εν λόγω προσπάθεια και αναλύθηκαν διεξοδικά οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η ανακήρυξη της αυτονομίας του Δήμου.

Συγκεκριμένα, τονίστηκε οτι ο πρωην Δήμος Ζαρου, με χαρακτηρισμένη ορεινοτητα 86% και πληθυσμό 3375 κατοίκους, εντάσσεται στο νόμο περί αυτόνομων ορεινών Δήμων, οπως αυτοί είχαν θεσπιστεί με το νομοσχέδιο "Καλλικράτης" και έχει ηδη εφαρμοστεί για περιπτώσεις Δήμων, ανα την επικράτεια.

Όπως ανέφεραν αρκετοί από τους παρόντες, το υπάρχον σχήμα με το Δήμο Φαιστού, δεν έχει ωφελήσει τον πρωην Δήμο Ζαρού και η περιοχή έχει μείνει πίσω σε υποδομές και ανάπτυξη, την ώρα που συγκεντρώνει ολα τα εχέγγυα για να αποτελεί παράδειγμα ανάπτυξης, προς τους άλλους Δήμους, όπως αναφέρουν τα «Νέα της Πάνω Ρίζας».

Άπαντες οι παρόντες συμφώνησαν στην εφαρμογή του νόμου και τόνισαν οτι δεν ζητούν κάποια εξαίρεση,αλλά ξεκάθαρα να εφαρμοστεί ο νόμος για ρους ορεινούς Δήμους.

Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε μια 6μελης επιτροπή, η οποία θα μεταβεί προσέχως στην Αθήνα, όπου αναμένεται να συναντήσει τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, αλλα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται οτι ο Καποδιστριακος Δήμος Ζαρού, απαρτίζονταν απο τις Κοινότητες Ζαρου, Βοριζιων και Μορονιου, ενώ προσπάθειες για αυτονομία υπήρξαν και στο παρελθόν.

 

Τα Νέα της Πάνω Ρίζας  18 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα