«Πληγή» οι παράνομες χωματερές στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου

  15 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Πληγή» οι παράνομες χωματερές στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου

Σαν τα... μανιτάρια «ξεφυτρώνουν» οι παράνομες χωματερές στο Νομό Ηρακλείου, τόσο στην ενδοχώρα, όσο και εντός και εκτός Ηρακλείου, με την κατάσταση να μοιάζει σε κάποιες περιπτώσεις απελπιστική, αφού ασυνείδητοι εξακολουθούν να ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Το newshub.gr παρουσιάζει μια ακόμη χαρακτηριστικη περιπτωση, με πολλές χωματερές, στην περιοχή του Ζαρού, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, αλλά και να κινητοποιήσει τις Αρχές.

Η ομάδα «Τα νέα της πάνω Ρίζας» με ανάρτηση επισημαίνει:  «Όχι μία και δύο, αλλα αρκετές μικρές χωματερές έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες αγροτικές περιοχές της Πανω Ρίζας, προκαλώντας εκτός απο εστίες μόλυνσης , λύπη ,οργή και αγανάκτηση.

Η ασέβεια απέναντι στη φύση και το περιβάλλον, μακροπρόθεσμα "έρχεται" ανταποδοτικά σ' εμάς τους ίδιους ,με δυσμενείς συνέπειες!

Δικαιολογία φυσικά και δεν υπάρχει! Υπάρχει κακή νοοτροπία η οποία θα πρέπει να αλλαξει, με όποιο κόστος.

Υπάρχουν οριοθετημένες και χαρακτηρισμένες χωματερές στην περιοχή. Κάποιες με πόρτα ασφαλείας, που περιορίζουν την πρόσβαση, ναι.

Υπάρχουν ομως και αρμόδιοι στους οποίους μπορεί οποιοσδήποτε να απευθυνθεί και σε συνεννόηση να μεταφέρει τα απορρίμματα και τα όποια υλικά του στην χωματερή και ΟΧΙ στη φύση!

Ας σταματήσει σήμερα αυτό το φαινόμενο, πριν είναι αργά για το περιβάλλον μας, που τόσο το έχουμε ανάγκη!»

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός εντοπίζει παράνομες χωματερές. Ουκ ολίγες φορές εχουμε εντοπίσει όλοι μας παράνομες χωματερες, σε όλη την ενδοχώρα...

 

  15 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα