Η τσικουδιά, το αδιέξοδο και η ελπίδα

mesaralive.gr  19 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Η τσικουδιά, το αδιέξοδο και η ελπίδα

Σε άγνωστα νερά βαδίζουν πλέον οι αποσταγματοποιοί στην Κρήτη και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που περιμένουν θετικά μηνύματα, ενώ είναι σε αδιέξοδο...

Αιτία είναι η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ που θέτει νέους όρους και προϋποθέσεις στην παραγωγή τσικουδιάς και τσίπουρου, καθώς υπενθυμίζεται ότι είχε οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία η χθεσινή για την πώληση του συνόλου της τσικουδιάς του κάθε αποσταγματοποιού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνέπειες ειναι σημαντικές και για τον καταστηματάρχη καθώς θα πρεπει να αναρτά τα στοιχεία του παραγωγού, αλλιώς το πρόστιμο ειναι τσουχτερο.

«Αγκάθι» όμως και για τους παραγωγούς αποτελεί το γεγονός οτι τα στοιχεία τους πρέπει να είναι εμφανή. Πρέπει δηλαδή να έχει το μπουκάλι το ονοματεπώνυμο του, αλλιώς και εκεί το πρόστιμο θα είναι τσουχτερο!
H υπόθεση αυτή οδήγησε τους εκπροσώπους των Συλλόγων Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Ηρακλείου και Λασιθίου να συγκαλέσουν έκτακτη συνέλευση, παρουσία βουλευτών της Κρήτης το περασμένο Σαββατοκύριακο, με στόχο να αποτρέψουν τον αφανισμό της κρητικής τσικουδιάς από τον χάρτη της αγοράς και συνεπώς τον αφανισμό των καζανάρηδων.

Κάτι που θα επιτευχθεί σε πρώτη φάση, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, με επίσκεψη στο γραφείο του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, με σκοπό να πιέσουν για την αναστολή της εγκυκλίου.

 

mesaralive.gr  19 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα