ΙΑΚΕ: Παράλληλες εκδηλώσεις του 8ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου

  12 July, 2022 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
ΙΑΚΕ: Παράλληλες εκδηλώσεις του 8ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου

«Κοινωνία, Εκπαίδευση και Πολιτική: Σχέσεις και ανασχέσεις»

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

"Στο πλαίσιο του προγράμματος του Συνεδρίου, εκτός από τις κυρίως συνεδριακές εργασίες, οι οποίες διεξήχθησαν δια ζώσης και εξ αποστάσεως, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, μορφωτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. 

Οι σύνεδροι, που προέρχονταν από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από την Κύπρο, την Ευρώπη, μέχρι και το μακρινό Μεξικό, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην ενδοχώρα του τόπου μας, να επισκεφτούν ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, να γνωρίσουν τις τοπικές δομές της αυτοδιοίκησης, να έλθουν σε επαφή με την πολιτιστική παράδοση του τόπου, να διασκεδάσουν με κρητική μουσική και να απολαύσουν την τοπική γαστρονομική παράδοση. 

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε κρητική παραδοσιακή βραδιά γνωριμίας με τη μουσική και τη γαστρονομία της Κρήτης στην ταβέρνα «Το Ρόδι» στη Ρογδιά Ηρακλείου. Τους συνέδρους διασκέδασαν με τη μουσική τους οι  εκπαιδευτικοί Μανόλης Καλογιαννάκης και Μανόλης Ζερβός. 

Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, Σάββατο 9 Ιουλίου δεξιώθηκε τους επίσημους προσκεκλημένους  του Συνεδρίου ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Σέγκος, παραθέτοντας δείπνο στην Χερσόνησο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χερσονήσου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριουδάκης. 

Την τελευταία ημέρα, Κυριακή 9 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή με κατεύθυνση τον Δήμο Φαιστού. Οι σύνεδροι επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους στη Γόρτυνα, στη Φαιστό και στα Μάταλα. Κατέληξαν στον Κόκκινο Πύργο, όπου τους υποδέχθηκε και τους φιλοξένησε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης. Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Καλυβιανής. 

Τους εκδρομείς συνόδευσαν εκ μέρους του Ι.Α.Κ.Ε, ο Αντιπρόεδρος κ. Μανώλης Μπελαδάκης, η Υπεύθυνη Καινοτόμων Προγραμμάτων, Συμπράξεων και Ανταλλαγών  κ. Τζένη Ψαλτάκη και άλλα μέλη του Ι.Α.Κ.Ε. Στην εξόρμηση συμμετείχαν ο κ. Gareth Owens, δρ. Γλωσσολογίας, αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου «Όμοιοι της Μάνης» με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Μιχάλη Κουτσιλιέρη, Ομ. Καθηγητή Ιατρικής ΕΚΠΑ και  Πρόεδρο του Ι.Κ.Υ., αντιπροσωπεία του προγράμματος διδακτορικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Salzburg με επικεφαλής τον κ. Wassilios Baros, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Salzburg, αντιπροσωπεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Ανδρέα Παπούλα, Πρώτο Λειτουργό Εκπαίδευσης, Δ/ντή Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Κύπρου, η κ. Εύα Κουβάτσου, Καθηγήτρια στο  Universidad de Guadalajara/CULagos του Μεξικού και πολλοί άλλοι σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών και στα διαλλείματα του Συνεδρίου, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γευτούν εδέσματα και άλλα προϊόντα από την Κρήτη, τα οποία προσφέρθηκαν δωρεάν από τους παραγωγούς τους. Συγκεκριμένα, η εταιρία «ΚΑΦΕΣ ΔΑΝΔΑΛΗ» πρόσφερε ελληνικό καφέ, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ) οργάνωσε ένα event γευσιγνωσίας με εκλεκτές ποικιλίες τοπικών οίνων, η εταιρία «Νερό Ρούβας» πρόσφερε εμφιαλωμένο νερό και το Grlll - Café  «Ο,ΤΙ ΘΕΣ» πρόσφερε κρητικά εδέσματα. Τις παράλληλες εκδηλώσεις και γενικότερα τη διοργάνωση του Συνεδρίου υποστήριξαν, επίσης, ως χορηγοί ο Δήμος Χερσονήσου, ο Δήμος Φαιστού, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Βιβλιοχαρτοπωλείο Αβραάμ και το Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου - Λασιθίου. 

Το Ι.Α.Κ.Ε. ευχαριστεί ιδιαιτέρως την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνδιοργάνωση, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση των παράλληλων εκδηλώσεων και του Συνεδρίου και εύχεται καλή αντάμωση στις επόμενες εκδηλώσεις του". 

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  12 July, 2022 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ