Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

  02 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Η επίσημη περίοδος των θερινών εκπτώσεων τερματίστηκε χθες Σάββατο, τελευταία ημέρα του Αυγούστου, ωστόσο στο Ηράκλειο, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να βρουν στην αγορά αγαθά και προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές για ένα επιπλέον δεκαπενθήμερο, αφού από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στο Ηράκλειο θα διαρκέσουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου και βάση της κείμενης νομοθεσίας, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν και την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θεωρούνται μέτρο που ενισχύει οικονομικά περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση όπως είναι η Κρήτη, ενώ όπως προβλέπεται από την τροποποίηση του νόμου 4446/2016, η δεκαπενθήμερη αυτή περίοδος μπορεί να οριστεί με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη σε διαφορετικό χρόνο ανά Περιφέρεια και μετά από τη σχετική έγκριση των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Έτσι, στην ουσία οι θερινές εκπτώσεις σε τοπικό επίπεδο παρατείνονται για δύο ακόμη εβδομάδες δίνοντας στους καταναλωτές που το επιθυμούν να προχωρήσουν σε αγορές ενόψει της προετοιμασίας τους για το φθινόπωρο και το άνοιγμα των σχολείων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως με την κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς εξακολουθούν να αντιτίθενται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι εμποροϋπάλληλοι οι οποίοι μιλούν για καταστρατήγηση θεμελιωμένων εργατικών δικαιωμάτων.

 

  02 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ