Ξεκινούν οι καταγραφές των ζημιών στα αμπέλια και στη Μεσαρα

mesaralive.gr  28 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ξεκινούν οι καταγραφές των ζημιών στα αμπέλια και στη Μεσαρα

Ελπίζουν οι αγρότες σε γρήγορη αποζημίωση για τις καταστροφές

Τη διαβεβαίωση ότι οι εκτιμήσεις των ζημιών στις αμπελοκαλλιέργειες του Ν. Ηρακλείου θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, έλαβε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ και τον Προϊστάμενο του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Κρήτης κ. Δασκαλάκη.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις ξαφνικές και έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες μέρες θα καταγραφούν άμεσα και οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν με τη προβλεπόμενη διαδικασία. Οι αγρότες είναι σε απόγνωση βλέποντας από τη μια μεριά υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία και από την άλλη βροχές και χαλάζι.

Αυτό που τονίζουν είναι πως έχουν πληγεί καλλιέργειες σε Μαλεβίζι, Τέμενος, Πεδιάδα, ενώ τεράστια είναι η καταστροφή στις Αρχάνες. Η υγρασία έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σταφύλι, είπαν, και η ποιότητά του έχει μειωθεί. Για αυτό και πρέπει άμεσα να ληφθούν έκτακτα μέτρα.
Είναι πλέον δεδομένο ότι η μέση καταστροφή ξεπερνά το 80%, την ώρα που υπαρχουν αμπέλια με 100% ζημιά!

Υπενθυμίζεται ότι χθες εκπρόσωποι των αγροτών είχαν συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης Νίκο Δασκαλάκη.  

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται η αυτοψία των κλιμακίων του ΕΛΓΑ να έχει ολοκληρωθεί προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων στους πληγέντες, μετά και από την εντολή του ίδιου του Υπουργού. 

 

mesaralive.gr  28 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα