Eπιστολή του Συλλόγου Γονέων ΔΣ Πετροκεφαλίου για το Ολοήμερο

mesaralive.gr  29 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Eπιστολή του Συλλόγου Γονέων ΔΣ Πετροκεφαλίου για το Ολοήμερο

Φωτο: mesaralive.gr

Την αντίθεσή τους και την διαμαρτυρία τους για τον καθορισμό Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, εκφράζουν με επιστολή τους οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Πετροκεφαλίου.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΔΣ Πετροκεφαλίου, απέστειλε επιστολή προς τον  Περιφ. Δ/ντη Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης κ. Γ. Τερζάκη, τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου κ. Δ. Αποστολάκη, την Σχολική Σύμβουλο κ.  Ειρήνη Μπαγιάτη  και κοινοποίηση στο Δήμαρχο Φαιστού κ. Γ. Αρμουτάκη, στο Σύλλογο Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης  Μεσαράς  «ΦΑΙΣΤΟΣ» και στα M.M.E

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Με αφορμή την Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου από το σχολικό έτος 2016-2017, τη διαφαινόμενη υποβάθμιση  του Ολοήμερου και την κατάργηση της Πρωινής Ζώνης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Πετροκεφαλίου, προβαίνει στις εξής επισημάνσεις:

1. Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των 6/θεσίων και άνω σχολικών μονάδων προβλέπεται να εγγράφονται και να φοιτούν μόνο οι μαθητές/τριες των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας μάλιστα σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους.

Στην πατρίδα μας που έχει υψηλά ποσοστά ανεργίας, πόσοι γονείς μπορούν πραγματικά να προσκομίσουν τις σχετικές βεβαιώσεις; Άλλωστε στην ευρύτερη περιοχή του Πετροκεφαλίου, που οι περισσότεροι γονείς είναι αγρότες και στο Ολοήμερο φοιτούν αρκετά παιδιά αλλοδαπών (οι οποίοι απασχολούνται – όταν εργάζονται – σε διαφορετικούς εργοδότες), ποιος αλήθεια θα τους εκδώσει τη σχετική βεβαίωση;

2. Η κατάργηση της Πρωινής Ζώνης (7.00 - 8.00 π. μ.) αποτελεί τραγικό λάθος, διότι εξυπηρετεί εργαζόμενους γονείς και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό τους. Ο Δάσκαλος της Πρωινής Ζώνης βρίσκεται  στο σχολείο για να υποδεχθεί τους μαθητές, να εγγυηθεί την ασφάλειά τους (ειδικά τους χειμερινούς μήνες), ενώ το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά έβρισκαν το σχολείο ΑΝΟΙΚΤΟ!

Δεν γνωρίζουμε ποιοι συμβούλευσαν τον κ. Υπουργό, ούτε σε ποιες τεκμηριωμένες παιδαγωγικά εισηγήσεις στηρίχτηκε προκειμένου να προχωρήσει σε τόσο σημαντικές αλλαγές, γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι όλα αυτά είναι συνέπειες του τρίτου μνημονίου, που και ο ίδιος ψήφισε και στόχο έχουν τη μείωση των δαπανών για την παιδεία και την υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως "Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου".

Την επαναφορά της πρωινής ζώνης (7:00 – 8:00) για τους εργαζόμενους γονείς αλλά και για την υποδοχή και την ασφάλεια των μαθητών  των σχολείων που έχουν μεταφερόμενους μαθητές.
Να δοθεί η δυνατότητα στο Ολοήμερο Πρόγραμμα να εγγράφονται και να φοιτούν ΟΛΟΙ οι μαθητές που οι γονείς τους το επιθυμούν, χωρίς την παραμικρή διάκριση.
Τον ορισμό σταθερού εκπαιδευτικού, υπεύθυνου για το Ολοήμερο τμήμα, που θα εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών,  θα γνωρίζει τις μαθησιακές ανάγκες τους, τις διατροφικές τους συνήθειες κάτι που δεν μπορεί να γίνει με την εναλλαγή εκπαιδευτικών σε καθημερινή βάση.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ!!!

   Για το Δ.Σ.

 

          Η Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας

 

Φασουλάκη Ειρήνη                                       Χαλκιαδάκη Έλλη» 

 

mesaralive.gr  29 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα