Kαιρός: Τσουχτερό το κρύο στην Κρήτη

  28 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Kαιρός: Τσουχτερό το κρύο στην Κρήτη

Σήμερα η… αρχή της κακοκαιρίας, Κυριακή – Δευτέρα η κορύφωση

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να… χτυπήσει την Κρήτη αρχής γενομένης από σήμερα.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, σήμερα «αναμένονται να εμφανισθούν οι πρώτες βροχές αυτού του νέου κύματος κακοκαιρίας, ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα και πιο τοπικά και περιορισμένα για τα νότια. Οι βροχές αυτές θα είναι ήπιες και παροδικές και μάλιστα θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι Βόρειοι άνεμοι θα διατηρήσουν εντάσεις στα 3-4, τοπικά έως και τα 5 Μποφώρ, ενισχυόμενοι μέχρι και τα 6 Μποφώρ προς το βράδυ, μόνο στο δυτικό Κρητικό και το δυτικό Αιγαίο, χωρίς όμως να προκαλούν καμία ανησυχία στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού μας».

Παράλληλα η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα των 10 – 12⁰C η ελάχιστη στις παράκτιες περιοχές ( χαμηλότερη στην ενδοχώρα και τα ορεινά) και η μέγιστη κοντά στους 15⁰C.

Κυριακή – Δευτέρα η κορύφωση

Η κορύφωση αναμένεται να γίνει αύριο, Κυριακή και Δευτέρα καθώς θα σημειωθούν περισσότερες και πιο ισχυρές βροχοπτώσεις και πιθανότητα για τοπικές παροδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα:

Η χιονόπτωση αρχικά θα περιορίζεται σε υψόμετρα άνω των 1400 μέτρων κατερχόμενη όμως σταδιακά προς το βράδυ της Κυριακής και κάτω από τα 1200 μέτρα. Οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και αυτοί σταδιακά, επηρεάζοντας όμως περισσότερο τα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού, το δυτικό Κρητικό και το δυτικό Αιγαίο. Η ένταση των Βοριάδων από το βράδυ της Κυριακής θα κυμαίνεται στα 7 – 8 Μποφώρ και ίσως προκληθεί πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα με την ελάχιστη σε όλες τις περιοχές της Κρήτης να πέφτει κάτω από τους 10⁰C (σε ορεινές περιοχές θα είναι κοντά στους 0⁰C) ενώ και οι μέγιστες θα κυμανθούν στους 10 με 12⁰C.

Η ψυχρή αέρια μάζα και το Βόρειο ρεύμα θα παραμείνουν για να συντηρούν το χειμερινό σκηνικό του καιρού για την παραμονή αλλά και για την ημέρα της πρωτοχρονιάς με τα φαινόμενα βέβαια να έχουν ένα ηπιότερο και παροδικό χαρακτήρα, ενώ και η κάμψη στις μέγιστες εντάσεις των Βορείων ανέμων θα μειώσει τον υψηλό κυματισμό καθιστώντας καλύτερες συνθήκες για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία πάντως αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

 

  28 December, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα