Κατσικάκι τσιγαριαστό με γιαχνερά

Υλικά
Μερίδες: 8-10
4 κιλά κατσικάκι από μπούτι, με κόκαλο, κομμένο σε μικρές μερίδες, πλυμένες και στεγνωμένες
2 μάτσα μάραθος, χοντροκομμένος
1 κιλό γαλατσίδες (ή άλλα χόρτα της αρεσκείας μας), χοντροκομμένες
1 μάτσο μαϊντανός, χοντροκομμένος
2 μάτσα καυκαλήθρες ή μυρώνια, χοντροκομμένα
3 πράσα, ψιλοκομμένα
1 1⁄2 κιλό σπανάκι ή ανάμεικτο με ραδίκια και σταμναγκάθι, χοντροκομμένα
χυμός από 2 λεμόνια
300 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κατσικάκι τσιγαριαστό με γιαχνερά, ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κατσικάτι για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και 300 ml και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Βράζουμε με κλειστό καπάκι για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε όλα τα χορταρικά και βράζουμε για ακόμα 25 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Αν βγάλουν πολύ νερό τα χόρτα, ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να εξατμιστεί και στο τέλος του μαγειρέματος να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε το κατσικάκι.
Δείτε επίσης
- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR 97-93: Νίκη και 3η θέση των ερυθρόλευκων στο final 4
- Απόψε ο μικρός και ο μεγάλος τελικός της Euroleague
- Μία ανάσα πριν τη διακρατική συμφωνία με την Ινδία για 50.000 εργατικά χέρια
- Όταν η φροντίδα «βαραίνει» – Η σιωπηλή δοκιμασία των ηλικιωμένων φροντιστών
- Συντάξεις Ιουνίου: Από αύριο πιστώνονται στους λογαριασμούς