«Καυτό» πόρισμα από το διαχειριστικό έλεγχο στην εταιρεία των Ματάλων

mesaralive.gr  24 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
«Καυτό» πόρισμα από το διαχειριστικό έλεγχο στην εταιρεία των Ματάλων

φωτο:mesaralive.gr

Σε χρήματα που δόθηκαν χωρίς παραστατικά, σε δαπάνες που αναφέρονται πρόχειρα, σε έλλειψη διαχειριστικού ελέγχου και οικονομικής διαχείρισης, σε διαδικασίες που δεν ακολουθούσαν τη νομιμότητα, έγινε αναφορά στη χθεσινοβραδινή Γενική Συνέλευση, της Μονομετοχικής των Ματάλων, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στις Μοίρες.

Και όλα αυτά βάση του πορίσματος που προέκυψε από το διαχειριστικό έλεγχο στην εταιρεία «Μάταλα Δ. Φαιστού Μονομετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία» για τα έτη 2011- 2014.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στο τέλος της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, όταν οι Ορκωτοί Λογιστές που είχαν αναλάβει τον έλεγχο, έκαναν ανάγνωση της σύνοψης της έκθεσης του πορίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινοβραδινή Γενική Συνέλευση της εταιρείας, υπήρχαν έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη, ενώ το έκτο με τίτλο «Διάφορα άλλα θέματα και ανακοινώσεις» περιείχε και την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης του ελέγχου και της παράδοσης του πορίσματος από τους ελεγκτές στο ΔΣ της εταιρείας.

Να σημειωθεί ,  ότι λίγο πριν την ανάγνωση της σύνοψης της έκθεσης του πορίσματος, η Μείζονα αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα.

Η επικεφαλής κ. Μαρία Πετρακογιώργη διαμαρτυρήθηκε τονίζοντας ότι θα έπρεπε πρώτα να δοθεί το πόρισμα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου είναι μέλος, να το έχει μελετήσει για να μπορεί να γίνει και συζήτηση στη συνέχεια στη Γενική Συνέλευση.

«Είναι θέμα δεοντολογίας, θα πρέπει να το έχουμε μελετήσει και να παρευρίσκονται και τα μέλη των προηγούμενων ΔΣ.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για άτομα που δεν έχουν καλεστεί να είναι εδώ.

Είναι κίνηση εντυπωσιασμού.

Δώστε μας το πόρισμα και καλέστε έκτακτη Γενική Συνέλευση» είπε η κ. Πετρακογιώργη και αποχώρησε μαζί με την παράταξή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αρμουτάκης που είναι και πρόεδρος της εταιρείας ανέφερε ότι είχε γίνει συζήτηση επί του πορίσματος και αναφορά σε αυτό στο Διοικητικό Συμβούλιο όπου παρίστατο και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, με την κ. Πετρακογιώργη πάντως να μην το δέχεται αυτό και να λέει στον κ. Αρμουτάκη «λέτε ψέματα».

 

Ευθύνες

«Αναλάβαμε μια κατάσταση που απειλούσε τη βιωσιμότητα της επιχείρησης» είπε ο κ. Αρμουτάκης τονίζοντας ότι από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του νέου ΔΣ γίνεται μια τεράστια προσπάθεια με σοβαρότητα ώστε η εταιρεία να ορθοποδήσει, ενώ όλες οι διαδικασίες γίνονται με νόμιμο τρόπο και με τα παραστατικά που απαιτούνται, κάτι που απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως τα έτη 2011 – 2013.

Από τον δήμαρχο έγινε εκτενής αναφορά μεταξύ άλλων και  στο Φεστιβάλ των Ματάλων που όπως είπε «δεν  υπήρχε ουδεμία οικονομική διαχείριση στα 4 προηγούμενα φεστιβάλ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως γινόταν να εμπλέκεται ο Δήμος και να συναινεί στην φοροδιαφυγή 4 χρόνια».

Επίσης ο κ. Αρμουτάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση του Κομμού όπου το 2012 έγιναν παρεμβάσεις για τις οποίες ο Δήμος σήμερα καλείται να πληρώσει πρόστιμα και κινδυνεύει να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος σημείωσε «ο διαχειριστικός θα ανατεθεί σε δικηγόρο ο οποίος θα διερευνήσει την υπόθεση και θα απονεμηθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

 

mesaralive.gr  24 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ