Κερδίζει τις εντυπώσεις το νέο παιχνίδι του Τυμπακιανού Φάνη Κουρτικάκη

cretalive.gr  12 March, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Κερδίζει τις εντυπώσεις το νέο παιχνίδι του Τυμπακιανού Φάνη Κουρτικάκη

Το γνωστό ρητό για τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα, το γνωρίζετε! Μια γυναίκα βρίσκεται και πίσω από παιχνίδια που μας κρατούν συντροφιά στο κινητό ή το tablet μας! Ο Κρητικός προγραμματιστής Φάνης Κουρτικάκης - δημιουργος των παιχνιδιών "7 Λέξεις", "Brain Stars Evolution", "Βρέχει Λέξεις" κ.ά. - συνεχίζει πυρετωδώς να δημιουργεί εφαρμογές και παιχνίδια, με μεγαλύτερη fan... τη γυναίκα του Λυγερή, η οποία και παίζει και κάνει επισημάνσεις και διορθώσεις!

Το νέο παιχνίδι του Φάνη Κουρτικάκη είναι το "Σκέψου Λέξεις" και αν έχετε ήδη παίξει τα πασίγνωστα Wordle (το παιχνίδι που αγόρασαν οι New York Times) και Lingo, θα το λατρέψετε γιατί, ουσιαστικά, είναι η ελληνική έκδοση των παιχνιδιών αυτών.

Όπως εξηγεί ο ίδιος "σε κάθε "πίστα" ψάχνουμε να βρούμε μια λέξη με 5 γράμματα και έχουμε 6 προσπάθειες"! Αν κάποιος δε θέλει να ξεκινήσει απευθείας ... στα βαθιά, "για πιο εύκολο παιχνίδι ή εξάσκηση μπορεί από τις ρυθμίσεις να επιλέξει να ψάχνει λέξεις με 4 γράμματα".

Κατόπιν "ο παίκτης σχηματίζει την πρώτη λέξη, όποια θέλει, χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο που εμφανίζει η εφαρμογή και πατάει το κουμπάκι "Έλεγχος". Γίνεται έλεγχος και πίσω από κάθε γράμμα θα εμφανιστεί ένα χρωματιστό κουτάκι!" 

Τι σημαίνουν αυτά τα γράμματα;

Γράμμα σε πράσινο κουτάκι: Το γράμμα υπάρχει στην λέξη που ψάχνουμε και βρίσκεται σε αυτήν την θέση!

Γράμμα σε μπλε κουτάκι: Το γράμμα υπάρχει στην λέξη που ψάχνουμε αλλά σε διαφορετική θέση!

Γράμμα σε κόκκινο κουτάκι: Το γράμμα δεν υπάρχει στην λέξη που ψάχνουμε!

Με βάση αυτές τις πληροφορίες και φυσικά το μυαλό μας να χτυπάει "κόκκινο", σχηματίζουμε την επόμενη λέξη!

Φυσικά τα γράμματα που είναι σε πράσινο κουτάκι, δεν τα αλλάζουμε, δοκιμάζουμε όμως, άλλες θέσεις για τα γράμματα σε μπλε κουτάκι και αποκλείουμε αυτα στα κόκκινα κουτάκια.

Το "Σκέψου Λέξεις" όπως και όλα τα παιχνίδια του Φ.Κουρτικάκη παρέχεται εντελώς δωρεάν για όλους, παίζεται σε όλα τα κινητά και τάμπλετ.

Για συσκευές android μπορεί να το κατεβάσει κανείς πατώντας σε αυτό το link:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greenblueinteractive.skepsouvres

Για συσκευές iOS (iPhone, iPad) μπορεί να το κατεβάσει κανείς πατώντας σε αυτό το link:
https://apps.apple.com/gr/app/skepsou-lekseis/id1608571013

Το πρώτο παιχνίδι με αυτή την φιλοσοφία ήταν το τηλεπαιχνίδι Lingo στις ΗΠΑ και στον Καναδά! Το πρώτο επεισόδιο του τηλεπαιχνιδιού μεταδόθηκε το 1987!

Όσο για το ελληνικό "Σκέψου Λέξεις", ο δημιουργός του λέει πως πίστευε ότι θα αργούσε να φτιάξει ξανά παιχνίδι λέξεων, όμως "το συγκεκριμένο με εντυπωσίασε! Ξεκινώντας από μία τυχαία λέξη και με μόνη βοήθεια 3 χρώματα πολλές φορές βρίσκουμε ποια λέξη κρύβεται ή τουλάχιστον φτάνουμε αρκετά κοντά σε αυτή!"

 

cretalive.gr  12 March, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα