Κιμαδόπιτα: Σμυρναίικη, θρακιώτικη ή ποντιακή; 6 συνταγές για την πιο λαχταριστή πίτα

Πληθωρική, μερακλίδικη, με αίσθηση γιορτινή, η κιμαδόπιτα είναι η πίτα που λατρεύουμε όλοι. Στα καλά τραπέζια θα κλέψει την παράσταση αλλά και τις καθημερινές, έτσι και ψηθεί κιμαδόπιτα στο σπίτι, δύσκολα θα περισσέψει για την επόμενη (στην σπάνια περίπτωση που περισσέψει θα γίνει το δεκατιανό για το οποίο θα ανυπομονούμε αύριο). Πλούσια, κρεατένια γέμιση και τραγανό φύλλο -πώς να αντισταθεί κανείς; Από την παράδοση της Θράκης μέχρι τα συνταγολόγια της Σμύρνης και από τον Πόντο μέχρι την Αντιόχεια ξεχωρίσαμε έξι συνταγές για ακαταμάχητες κιμαδόπιτες.
Δείτε επίσης
- Πώς αλλάζει το σώμα σου με 30 ημέρες περπάτημα
- Κρέας: Πώς επηρεάζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων τις τιμές του – Τι λένε κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες
- Μύδια σαγανάκι
- Yδρογονάνθρακές : Σκλήρο πόκερ για τα θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης
- Προσεχώς ολική έκλειψη σελήνης – Τι πρέπει να ξέρετε για το «ματωμένο φεγγάρι»