Κορωνοϊός: Η Γερμανία ανοίγει μέσα στον Μάιο τα σχολεία και τα καταστήματα

  07 May, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Κορωνοϊός: Η Γερμανία ανοίγει μέσα στον Μάιο τα σχολεία και τα καταστήματα

Oλα τα καταστήματα και τα σχολεία στη Γερμανία θα ανοίξουν μέσα στον Μάιο, σύμφωνα με προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδιών, με το Βερολίνο να προχωρά σε γρήγορη άρση των μέτρων που είχαν υιοθετηθεί λόγω κορωνοϊού.

Τα μέτρα αυτά είναι εφικτό να εφαρμοστούν, διότι μετά τα πρώτα στάδια της χαλάρωσης, η οποία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου, «ο αριθμός των νέων κρουσμάτων» της cocid-19 «παρέμεινε μικρός» και δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής «ένα δεύτερο κύμα» της επιδημίας, υπογραμμίζεται στο προσχέδιο.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι μετά τις πρώτες ημέρες της σταδιακής άρση των μέτρων είχε παρατηρηθεί μικρή επιδείνωση της επιδημίας στη Γερμανία.

Πλέον οι θάνατοι στη Γερμανία αγγίζουν τους 7.000 σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Σταδιακή άρση όλων των περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν να ανοίξουν όλα τα καταστήματα και να επιτραπούν τα ερασιτεχνικά αθλήματα σε υπαίθριους χώρους υπό κάποιους όρους, ενώ τα κρατίδια θα αποφασίζουν από μόνα τους για το σταδιακό άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το προσχέδιο, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το έγγραφο αυτό, που έχει ημερομηνία 5 Μαΐου, προετοιμάστηκε από τον προσωπάρχη της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν σε συνεργασία με τους ομολόγους του των κρατιδίων και θα αποτελέσει τη βάση της τηλεδιάσκεψης που θα έχει η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σήμερα με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Εξάλλου προβλέπεται να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το οποίο ανεστάλη λόγω της covid-19, προκειμένου να «περιοριστεί η οικονομική ζημιά» που έχει προκληθεί. Η συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι αγώνες αναμένεται να διευκρινιστεί στην τηλεδιάσκεψη σήμερα, αν και γερμανικά μέσα κάνουν λόγο για την 21η Μαΐου.

 

  07 May, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ