Κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα

Υλικά
Κομμάτια: 20
1 φύλλο σφολιάτας (να έχει ξεπαγώσει)
1 αυγό μεγάλο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
σουσάμι
Διαδικασία
Για τα κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου χρησιμοποιώντας ένα πινέλο (δεν χρησιμοποιούμε όλο το αυγό).
Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, να πάει παντού.
Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και το πιέζουμε.
Το ανοίγουμε λίγο περισσότερο με έναν πλάστη και αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Κόβουμε λεπτές λωρίδες πάχους ενός δαχτύλου.
Στρίβουμε τις λωρίδες 2-3 φορές και τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, να χρυσίσουν.
Δείτε επίσης
- Σπουδαία κίνηση Ολυμπιακού και ΟΦΗ: Συλλεκτικό κασκόλ αγάπης για παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο
- Μητσοτάκης-Μελόνι: Συμφωνία για επενδύσεις 360 εκ. ευρώ από την Ιταλία για νέα τρένα και αμαξοστάσια
- ΑΔΕΔΥ: οριστικά στις 6 Ιουνίου η πρότυπη δίκη για επαναφορά των μισθών στο Δημόσιο
- Σταθμός στην Ιστορία του PKK: Αναστέλλει τη δράση του και καταθέτει τα όπλα
- Πανελλήνιες 2025: Στα ίδια επίπεδα με το 2024 ο αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ