Κύκλοι Μεϊμαράκη: Να αλλάξουμε εταιρεία, να γίνουν εκλογές σε 2-3 εβδομάδες

mesaralive.gr  22 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Κύκλοι Μεϊμαράκη: Να αλλάξουμε εταιρεία, να γίνουν εκλογές σε 2-3 εβδομάδες

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί λύση μετά το φιάσκο της εκλογής προέδρου γίνεται στη ΝΔ. Το κλίμα όμως είναι εκρηκτικό, μετά την απαίτηση δύο εκ των υποψηφίων προέδρων να παραιτηθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Κανείς δεν περίμενε στη ΝΔ ότι μετά από έναν και πλέον μήνα εσωκομματικών συγκρούσεων και χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη μεταξύ των 4 υποψηφίων για την ηγεσία, θα έφτανε μέρα που η εκλογή δεν θα μπορούσε να γίνει γιατί δεν λειτούργησαν τα κομπιούτερ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Οι χιλιάδες οπαδοί και ψηφοφόροι, οι οποίοι παρά το κλίμα διχόνοιας, είχαν κινητοποιηθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής για να ψηφίσουν, ένιωσαν προδομένοι και εξέφρασαν με κάθε τρόπο την πικρία τους.

Πολλοί από αυτούς, καθώς και πολλά κομματικά στελέχη, μετά το φιάσκο της εκλογής, έτρεξαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος για να διαμαρτυρηθούν έντονα.

Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης ζήτησαν από τον πρόεδρο να παραιτηθεί

Η παταγώδης αποτυχία της ΝΔ να εκλέξει νέο αρχηγό, λόγω μπλοκαρίσματος της on line ψηφοφορίας, φέρνει τα πάνω κάτω στη λεωφόρο Συγγρού. Αλληλοκατηγορίες εκτοξεύονται, ζητούνται παραιτήσεις ενώ παρασκηνιακά γίνονται κινήσεις για να βρεθεί λύση σε αυτό που πολλοί οπαδοί και ψηφοφόροι της ΝΔ αποκαλούν «ευτελισμό της παράταξης».

Οι κκ. Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης ζήτησαν ήδη την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη στον οποίο επιρρίπτουν την ευθύνη για την αποτυχία της διαδικασίας εκλογής. Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος του κόμματος απάντησε, μέσω συνεργατών, ότι δεν παραιτείται, επιρρίπτει ευθύνες στην κεντρική εφορευτική επιτροπή και ζητάει εμμέσως την παραίτηση του προέδρου της  Ανδρέα Παπαμιμίκου.

 Τζιτζικώστας: Ζητώ την παραίτηση του Μεϊμαράκη
Αυτά που συμβαίνουν στην ΝΔ είναι αδιανόητα και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο Απόστολος Τζιτζικώστας οποίος παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, του Ανδρέα Παπαμιμίκου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ.
«Ζητώ την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διαδικασία. Παράλληλα ζητώ την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ καθώς και συνάντηση και των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων σήμερα το απόγευμα στις επτά στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.
Λυπάμαι πάρα πολύ για τους νεοδημοκράτες που στήθηκαν σήμερα στις κάλπες. Θέλω να τους πω πως η μεγάλη αλλαγή στην ΝΔ θα έρθει και θα είναι πιο ηχηρή την άλλη εβδομάδα.
Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε οι εκλογές να γίνουν την προσεχή Κυριακή, 29 Νοεμβρίου.

Μητσοτάκης: Να αναλάβει την προεδρία η Μαριέττα Γιαννάκου
Για μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματος έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά να αναλάβει τη μεταβατική ηγεσία της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου, όπως και να αντικατασταθεί ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζητά η Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, σημειώνοντας ότι αυτός δεν πρέπει να είναι υποψήφιος.

Σε νέα του ανακοίνωση το μεσημέρι της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Σε συνεργάτες του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι θεωρεί απαράδεκτη την πρόταση να γίνει Συνέδριο και τονίζει ότι η ΝΔ έχει καταστατικό. «Να βρούμε μια σοβαρή εταιρεία για την ψηφοφορία και να πάμε άμεσα σε εκλογή προέδρου», τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος.

Γεωργιάδης: Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι για το φιάσκο
Την παραίτηση όσων ανέλαβαν τη διεξαγωγή των εκλογών στη ΝΔ, με αποτέλεσμα το «φιάσκο» όπως το χαρακτήρισε, ζήτησε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
«Οσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει, πλανώνται πλάνην οικτράν», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, προσθέτοντας ότι το σημερινό «φιάσκο» έχει υπευθύνους, που πρέπει να παραιτηθούν.
«Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα ως κόρη οφθαλμού και να ξεπεράσουμε τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά τη ΝΔ», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας με νόημα ότι τις εκλογές είχε αναλάβει να διενεργήσει η ΚΕΦΕ και το κόμμα. «Αρα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», τόνισε και σημείωσε ότι από χθες από είχε εκφράσει αγωνία, όταν πληροφορήθηκε για τα τεχνικά προβλήματα. «Ρώτησα αν πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, αλλά η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κανονικά», πρόσθεσε.

Το κόμμα έχει πρόεδρο και καταστατικό

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη προκρίνουν να αλλάξει η εταιρεία που διαθέτει το λογισμικό και να γίνει επανάληψη της εκλογής προέδρου σε 2-3 εβδομάδες:

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Το κόμμα εχει όργανα και καταστατικό και μπορεί να βρεθεί λύση με βάση το καταστατικό του κόμματος.
Έσκασε το σύστημα και οι εκλογές δεν έγιναν. Το καταστατικό επειδή δεν μπορεί να πεταχτεί, οι εκλογές αναβλήθηκαν και υπάρχει δυνατότητα επανάληψής τους με σοβαρή εταιρεία. Εκτιμούμε ότι θα θέλει 2-3 εβδομάδες. Στην ουσία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε το ίδιο.
Περιμένουμε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του. Περιμένουμε να πάρουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες. Δεν βάζουμε θεμα παραιτήσεων. Θα προκύψει αυτό απο μόνο του.
Θα συζητήσουμε αν θα γίνει σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει άποψη για ΚΟ, για συνέδιο κλπ. Είναι σενάριο που πολλοί το εξετάζουν και βρίσκει και αυτιά που το ακούν.
Νομίζουμε ότι η καλύτερη λύση είναι να ακολουθήσουμε το καταστατικό, παρότι έχουμε πει ότι πρέπει να αλλάξει. Αλλά όσο υπάρχει, το σεβόμαστε.
Αν ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος παραιτηθεί μπορεί να αναπληρωθεί από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
Ολη τη διαδικασία οργανωτικά την είχε αναλάβει η ΚΕΦΕ. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει αρμοδιότητα και στη συγκεκριμένη περίπτωση που ήταν και υποψήφιος όφειλε να απέχει από οποιαδήποτε απόφαση. Ολη η ΚΕΦΕ έχει ευθύνες. Οσοι παραιτηθούν, αναπληρώνονται.
Οι κκ. Παπαμιμίκος και Τσιμάρας επέλεξαν την εταιρεία. Από τις προκρινόμενες ήταν η φθηνότερη.
Ο κ. Μεϊμαράκης  θέλει να ακολουθηθεί διαδικασία που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί στο τέλος και να στηρίζεται στο καταστατικό.
Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να γνωρίζει τα στοιχειώδη και το καταστατικό της ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί της ΚΕΦΕ. Δεν μπορεί ο κ. Τζιτζικώστας να βάζει θέμα Μεϊμαράκη, ο οποίος δεν ασχολήθηκε με τίποτα οργανωτικό.
Ο μόνος που δεν είχε συμφέρον να υπονομευθεί η διαδικασία ήταν ο κ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τα ενδεικτικά αποτελέσματα που είχαμε.

Συναντήσεις Ντόρας με βουλευτές και στελέχη

Προκαλεί απορία το γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκανε καμία δήλωση για το φιάσκο της εκλογής προέδρου στη ΝΔ. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η βουλευτής της Α Αθηνών κάνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη για να αναλυθεί η κατάσταση, να προβλεφθούν οι προσεχείς συγκρούσεις και να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη για το επόμενο βήμα.

16 βουλευτές ζητούν σύγκλιση κοινοβουλευτικής ομάδας

Δεκατέσσερις βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Μάκη Γιακουμάτο ζητούν με επιστολή τους την άμεση σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να ληφθούν εκεί οι αποφάσεις μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας.

Ολόκληρη η επιστολή των 16 μελών της ΚΟ της ΝΔ έχει ως εξής: 

«Προς τους υποψήφιους Προέδρους της Ν.Δ.
κ. Άδωνι Γεωργιάδη, 
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, 
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, 
κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

Προς τον Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ.
κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

Θέμα: Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξής μας, συνέβησαν σήμερα, και την προφανή αδυναμία της ΚΕΦΕ να ανταπεξέλθει στην αποστολή της διασφαλίζοντας την ομαλότητα αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ζητώ την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεδομένου ότι είναι υποχρέωση μας, ως Βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Με εκτίμηση,
1. Λευτέρης Αυγενάκης
2. Γεράσιμος Γιακουμάτος
3. Νίκος Παναγιωτόπουλος
4. Αθανάσιος Δαβάκης
5. Θεόδωρος Φορτσάκης
6. Μαρία Αντωνίου
7. Χρήστος Μπουκώρος
8. Κωνσταντίνος Βλάσσης
9. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος
10. Στέργιος Γιαννάκης
11. Γιώργος Γεωργαντάς
12. Ελίζα Βόζεμπεργκ
13. Βασίλης Γιόγιακας
14. Μαρία Σπυράκη
15. Γιώργος Κασαπίδης
16. Χρήστος Κέλλας». 


Πηγή: iefimerida.gr

 

mesaralive.gr  22 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα