Κυνηγωντας την τιμή...

viannitika  21 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Κυνηγωντας την τιμή...

Ο αγροτικός Συνεταιρισμός Άρβης είναι ένα απο τα «φωτεινά» παραδείγματα που καταγράφονται στον πρωτογενή τομέα στην Κρήτη.

Περίπου 45 μέλη αγωνίζονται να επιβιώσουν και να κερδίσουν το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο από την παγκόσμια αγορά. Η αγορά του αγγουριού, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιώργος Πετράκης είναι δύσκολη και ένα από τα βασικά «αγκάθια» αποτελεί η τιμή του.

Αυτή τη στιγμή το αγγούρι κυμαίνεται περίπου στο κόστος του, δηλαδή κοντά στα 40 με 45 λεπτά κατά μέσο όρο, ανάλογα φυσικά την ποιότητα του.

Ζητούμενο για τους παραγωγούς ειναι η τιμή να είναι ικανή να τους κρατήσει στο επάγγελμα και οι ίδιοι να μπορούν όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά να μπορέσουν να επενδύσουν και να βελτιώσουν τις καλλιέργειες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τιμές σε δημοπρατήριο της Ιεράπετρας βλέπουμε αντίστοιχα ότι το αγγούρι πρώτης ποιότητας έχει μέσο όρο αυτή τη στιγμή 59 λεπτά, ενώ το αγγούρι δεύτερης ποιότητας έχει 30 λεπτά.
Αντίστοιχα το κνωσίτικο αγγούρι πρώτης ποιότητας έχει 74 λεπτά, ενώ το κνωσίτικο αγγούρι δεύτερης ποιότητας επίσης 30 λεπτά.

 

viannitika  21 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα